Branza de migdale
Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar, extrapoland, as putea spune ca o cura de 10 zile cu sucuri din legume si fructe este cea mai buna metoda de-a te face cel mai creativ si ardent raw vegan.
Imi place sa glumesc pe aceasta tema si sa spun ca ultimul suc baut in aceasta cura a fost cel al propriilor mele sucuri gastrice, sucuri produse de salivatia abundenta din timpul in care faceam planuri culinare pentru prima zi "DE DUPA"... In noaptea premargatoare am pus la inmuiat o multime de seminte, nuci, hrisca si am cautat/gandit/creat retete care sa ma incante si sa ma "recompenseze".
Sa nu credeti, insa, ca am facut ravagii prin frigider si dulapuri mancand cu disperare tot ceea ce nu am putut manca in perioada precedenta. Am fost cuminte, am iesit treptat din cura, tot cu lucruri lichide gen limonada cu lamaie, cacao naturala cu lapte de migdale, etc, dar am pregatit terenul pentru urmatoarele zile, folosind intens deshidratorul. Surpriza mea a fost ca acum mananc foarte putin si chiar nu am prea multe dorinte culinare, dar nici nu doresc sa schimb acest lucru, ci consider ca este ceva minunat si demn de pastrat.
In prima zi, dupa cum va spuneam, am gatit nu mai putin de 8 feluri de mancare.
- Cacao cu lapte de migdale
- Smantana de caju
- Branza de migdale
- Branza picanta de caju
- Ciuperci Shiitakeumplute cu branza
- 3 feluri de biscuiti (crackers) de cocos
- 2 feluri de biscuiti (crackers) de hrisca
- Dressing din miso WOW!, iar astazi am facut
- lapte din seminte de floarea soarelui cu carob si scortisoara
Sper sa am ragazul sa postez toate aceste retete in zilele care urmeaza, deoarece se apropie o noua plecare la munte.
Ingrediente:
- migdale - 2 cani
- ulei extravirgin de masline - 2 linguri
- rosie - 2 bucati
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- usturoi - 3 catei
- sare de Himalaya - 1 lingurita
- peperoncini - 2 lingurite
- apa de izvor - 1/2 cana
- drojdie inactiva - 2 linguri