Ciuperci Shiitake umplute cu branza de migdale
Aceasta este prima reteta de hrana solida cu care m-am incantat dupa cura de sucuri.
Ingrediente:
- ciuperci Shiitake uscate - 200 g
- Marinata
- apa de izvor - 300 ml
- usturoi - 5 catei
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- sare de Himalaya - 1 lingurita
- peperoncini - 1/2 lingurita
- curry - 1 lingura
- ulei extravirgin de masline - 3 linguri
- Dressing Misso
- ulei extravirgin de masline - 100 ml
- tahina - 2 linguri
- pasta miso - 1 lingura
- usturoi - 2 catei
- lamaie - zeama de la 2 bucati
- patrunjel verde - 1/2 legatura
- ceapa alba - 1 bucata
- Branza de migdale
Instructiuni:
Ciupercile Shiitake se pun la hidratat in marinata pentru 8 ore. In momentul prepararii se scurg de zeama si cu ajutorul unui servet se absoarbe surplusul de marinata pana ciupercile devin uscate.
Se umple fiecare ciuperca cu Branza de migdale si se orneaza cu rosii uscate. Se lasa la deshidratat 4 ore la o temperatura de 40 de grade. In momentul servirii se adauga patrunjel verde tocat si se savureaza impreuna cu Dressing Misso. (Dressingul se realizeza prin mixarea tuturor ingredientelor cu ajutorul blenderului.)