Lapte de migdale
Acest tip de lapte m-a ajutat foarte mult la inceputurile aventurii mele raw vegan. Si pentru ca este asa de important, am revenit asupra acestei postari dupa 9 luni si pot sa va asigur acum, dupa ce am acumulat experienta, ca este unul dintre alimentele de baza intr-o dieta vegana cruda.
Cateva luni mi-am facut acest lapte zilnic. Dupa ce am invatat mai multe retete l-am folosit si in diverse alte combinatii, sau ca baza pentru unele deserturi, ca de exemplu budinca de chia. Am fost si sunt literalmente indragostita de el. Toti prietenii mei care nu sunt vegani, dupa ce l-au gustat, au fost placut impresionati de el si le-am trezit curiozitatea in aceasta directie.
Pulpa ramasa dupa stoarcerea laptelui se poate folosi la foarte multe alte preparate: pateuri, paine raw, prajituri, aperitive si aproape in orice fel principal de mancare. Deci, pe drept cuvant, este un aliment de baza.
Realizarea lui este foarte simpla.
Ingrediente:
- migdale - 500 g
- apa de izvor - 1 1/2 l
- miere de salcam - 5 linguri
- pastaie vanilie - 1 bucata (partea interioara)
Instructiuni:
Hidratam migdalele (sau nucile, semintele de floarea soarelui) timp de 8 ore in apa de izvor. Le spalam bine. Punem semintele si apa intr-un blender de mare putere. Dupa ce le-am mixat bine, turnam continutul rezultat printr-un saculet special, (tifon, sau sita) intr-un castron. Stoarcem bine pulpa de lapte si o pastram la rece in frigider pentru preparate viitoare, sau se poate deshidrata pentru a face paine raw. Instructiuni cu poze gasiti aici.
In laptele proaspat facut punem un indulcitor (miere, curmale, sirop de artar, sirop de agave, stevia) si arome preferate (scortisoara, maca, cacao, pulbere din fructe uscate, etc.)
Pingback: Raw Vegan Joy – Lumina din paharul verde. Impresii de la Essentials
Pingback: Raw Vegan Joy – Inceput de primavara cu hrana vie
Buna ziua! Va rog sa ne spuneti daca pentru lapte folositi aceeasi apa in care migdalele au stat la innmuiat, sau este alta apa. Multumesc,
Ana
Apa se arunca si se spala bine migdalele cu apa curata, scrie si in postare :). Cu drag.
Multumesc mult! E mai greu la inceput….:D
Buna!
Poti te rog sa imi spui, cum procedez daca am un sarman de blender de doar 300W? As putea rasni migdalele, sa imi iasa praf si apoi sa le pun in apa ori alta varianta mai buna? Nu cred ca poate face fata blenderul meu…
Poti sa imi spui de curiozitate ce blender folosesti tu? Stiu despre Vitamax insa 3000 ron e putin cam mult pentru inceput.
De exemplu, ce parere ai despre http://www.emag.ro/blender-de-masa-heinner-optimix-1000-1000w-1-5-l-5-viteze-omx-ir-1000/pd/EMZQKBBBM/?ref=vp_ap_vis
Poate mai stii tu ceva. Mi se pare foarte ieftin pentru ce promite, si in general am invatat ca ,,there is no such thing as i free lunch”, asa ca trebuie sa fie ceva acolo.. 1000W, 5 viteze, sub 300 ron.
Gasesti la FAQ toate informatiile despre care ma intrebi. (http://rawveganjoy.ro/wordpress/intrebari-frecvente/ ) Sper sa te ajute.