Branza de migdale
Se spune ca foamea e cel mai bun bucatar, extrapoland, as putea spune ca o cura de 10 zile cu sucuri din legume si fructe este cea mai buna metoda de-a te face cel mai creativ si ardent raw vegan.
Imi place sa glumesc pe aceasta tema si sa spun ca ultimul suc baut in aceasta cura a fost cel al propriilor mele sucuri gastrice, sucuri produse de salivatia abundenta din timpul in care faceam planuri culinare pentru prima zi "DE DUPA"... In noaptea premargatoare am pus la inmuiat o multime de seminte, nuci, hrisca si am cautat/gandit/creat retete care sa ma incante si sa ma "recompenseze".
Sa nu credeti, insa, ca am facut ravagii prin frigider si dulapuri mancand cu disperare tot ceea ce nu am putut manca in perioada precedenta. Am fost cuminte, am iesit treptat din cura, tot cu lucruri lichide gen limonada cu lamaie, cacao naturala cu lapte de migdale, etc, dar am pregatit terenul pentru urmatoarele zile, folosind intens deshidratorul. Surpriza mea a fost ca acum mananc foarte putin si chiar nu am prea multe dorinte culinare, dar nici nu doresc sa schimb acest lucru, ci consider ca este ceva minunat si demn de pastrat.
In prima zi, dupa cum va spuneam, am gatit nu mai putin de 8 feluri de mancare.
- Cacao cu lapte de migdale
- Smantana de caju
- Branza de migdale
- Branza picanta de caju
- Ciuperci Shiitakeumplute cu branza
- 3 feluri de biscuiti (crackers) de cocos
- 2 feluri de biscuiti (crackers) de hrisca
- Dressing din miso WOW!, iar astazi am facut
- lapte din seminte de floarea soarelui cu carob si scortisoara
Sper sa am ragazul sa postez toate aceste retete in zilele care urmeaza, deoarece se apropie o noua plecare la munte.
Ingrediente:
- migdale - 2 cani
- ulei extravirgin de masline - 2 linguri
- rosie - 2 bucati
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- usturoi - 3 catei
- sare de Himalaya - 1 lingurita
- peperoncini - 2 lingurite
- apa de izvor - 1/2 cana
- drojdie inactiva - 2 linguri
* Adelina, 2 decembrie 2011, 18:42
buna! am facut aceasta branza migdale si eu mai adaug la ea o legatura intreaga de patrunjel!este delicioasa! in fiecare zi invat ceva dupa blog-ul tau! felicitari! adelina
* Doina Oprea, 2 decembrie 2011, 22:55
Multumesc mult, Adelina. Si eu invat in fiecare zi cate ceva de la altii, sau de la mine, 🙂 nu e timp de plictiseala.
* Nikole, 11 mai 2012, 00:28
Doina, ar merge in loc de migdale, pulpa lor?Am facut dimineata un lapte din migdale, si mi-a ramas pulpa.Cu ce as putea inlocui drojdia inactiva?scuza-mi ignoranta, ce inseamna de fapt inactiva?
* Doina Oprea, 20 iulie 2012, 13:48
Merge, ca o varianta alternativa. Nu e acelasi lucru dar se apropie. Despre drojdie inactiva: ”
“Drojdia inactiva este numita “proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursa bogata de proteine complete, avand peste 55% proteina de calitatate. Cu un continut de 18 amino-acizi, fulgii de drojdie intra in categoria proteinelor complexe si pe langa acestea, contin si 15 minerale. Felul acesta de drojdie, Saccharomyces cerevisiae, este crescut pe trestia de zahar si molasa. Este culeasa, spalata, uscata si vanduta fie in forma de pudra sau fulgi. Culoarea poate fi galbena sau cateodata maronie, in functie de producator […].
Unul dintre beneficiile fulgilor de drojdie ar fi continutul mare de vitamine B, care ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat de stres, preventia cancerului de pancreas, asigurand si o piele sanatoasa. Parerile sunt impartite, multi sustin ca vitamina B 12 este deja in fulgi, altii pretind ca ea este prezenta doar daca se adauga. Am intrebat la cateva surse romanesti online, si multi sustineau ca fulgii contin deja B12. Va las voua sa dezlegati misterul.
Fulgii contin o urma de minerala, numita chromium, cunoscuta ca un factor de toleranta al glucozei. Acesta este raspunzator de reglarea glucozei fluctuante din sange in cazul diabeticilor, si a presiunii arteriale scazute. O sa va rog sa faceti o cautare pe acest subiect, fiindca este mult mai amplu si explicit in sursele engleze decat ce am scris eu aici, simplificat la maximum. Alte elemente aflate din belsug in fulgii de drojdie: magneziu, cupru, vanadium, molybdenum si litium. Si daca suntem la capitolul beneficii, se poate spune ca mentine o curatenie ideala intestinala, mareste productia de sange, mentine nivelul de colesterol, imbunatateste sanatatea si functionarea ficatului.”
(Karmel SRL.)
Pingback: Crema de branza raw din migdale | Arome de poveste
Pingback: Crema de branza raw din migdale | Arome de poveste