Varza a la Cluj
In fiecare casa exista feluri de mancare preferate, mancaruri pentru care sotul sau copii fac giumbuslucuri sau recurg la santaj sentimental ca sa le obtina. In cazul nostru cele doua vedete culinare sunt: sarmalele raw si icre din seminte de chia.
In general Adrian nu are dorinte foarte clare sau exprese, e adaptabil si se bucura de tot ce pregatesc, dar in cazul sarmalelor lucrurile stau altfel. Periodic, dupa o ritmicitate careia nu i-am prins inca dedesubturile, le solicita imperios.
Varza a la Cluj, specifica zonei in care locuim, este o varianta care imi este mult mai la indemana, la fel de gustoasa ca si sarmalele dar mult mai rapid de pregatit. Servita cu smantana e de vis.
Ingrediente:
- hrisca - 200 g
- pulpa de nuca (rezultata de la lapte) - 100 g
- morcov ras - 1 bucata
- ceapa - 1 bucata
- patrunjel verde - 1 legatura
- varza murata - 1 castronel
- cimbru uscat macinat - 1 lingurita
- ulei de floarea soarelui presat la rece - 1 lingura
- sare de Himalaya - dupa gust
- piper macinat - dupa gust
- smanatana de caju - dupa gust
* Top Cuisine avec Lavi, 18 ianuarie 2012, 08:29
O reteta foarte interesanta! Imi place blogul tau, e bagat la favorite!
* Doina Oprea, 18 ianuarie 2012, 12:46
Multumesc, Lavi!
Am facut aceasta reteta de 2 ori deja. DELICIOASA!!! Iar asta o spune cineva care nu obisnuia sa consume varza murata altfel decat gatita la foc. Multumesc si felicitari pentru reteta!
Ma bucur ca ti-a placut. Si la noi este tinuta la mare cinste.
Asa e Alina. Daca nu esti avizat poti chiar sa crezi ca e preparata termic, doar ca are gustul mult mai intens si aromat. Iti multumesc si eu pentru felicitari.
Am pregatit reteta. Sunt de acord cu Alina, este DELICIOASA. Multumesc pentru toate retetele!
Cu mare drag. Ma bucur ca iti plac, Rodica.