Salata de icre din seminte de chia
Inca o nostalgie culinara care si-a gasit echivalentul raw vegan. Pe langa faptul ca a iesit foarte asamanatoare la gust cu salata originala de icre, este si o mancare extrem de sanatoasa. Despre valentele terapeutice ale semintelor chia am vorbit la reteta Budinca de chia cu afine, cat despre despre alge nu cred ca mai trebuie sa spunem ceva in plus. Banuiesc ca toata lumea stie cat sunt de sanatoase.
Ingrediente:
- alge - 25 g
- seminte de chia - 3 linguri
- ceapa verde - 2 fire
- lamaie - zeama de la 1/2 bucata
- mustar raw - 1 lingurita
- ulei de floarea soarelui presat la rece - 2 linguri
- apa de izvor - 500 ml
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Algele se pun la hidratat in apa pentru 30 de min. Dupa care scurgem apa de pe ele si le maruntim cu ajutorul robotului. In apa ramasa inmuiem semintele de chia timp de 15 min. Eu prefer sa le pun intr-un borcan cu capac si sa le agit periodic, ca sa ramana compozitia omogena si sa nu se lipeasca semintele intre ele.
Amestecam cu mixerul algele, semintele de chia, mustarul si zeama de lamaie, adaugand gradat uleiul de canepa. La final adaugam sarea si ceapa (numai partea alba) taiata marunt. Cantitatile sunt pur orientative, putem sa ajustam totul dupa bunul plac.
* Michelle, 9 iunie 2011, 19:53
interesant
*alinapanaitescu, 9 iunie 2011, 20:42
Chiar imi place cum suna.Super idea! Revin cu amanunte dupa ce am sa experimentez retzeta 🙂
* Doina Oprea, 9 iunie 2011, 21:14
Astept ecouri. Noua ne-a placut foarte mult.
*Anonim, 10 iunie 2011, 11:41
Oricare alge merg, sau unele anume? Eu nu am mai folosit…..
*Doina Oprea, 10 iunie 2011, 12:32
In aceasta reteta am folosit alge de mare chinezesti. Simple, fara pretentii. Am dorit un gust cat mai pregnant de “peste”. Am folosit cu alta ocazie alge arame, dar nu au fost adecvate scopului. Vreau sa incerc si cu alge wakame. Momentan nu am in casa si nici nu am vazut in magazinele naturiste vizitate.
*Anonim, 24 august 2011, 22:27
A iesit super, doar la mine se pare ca a dominat algele Wakame.
*Doina Oprea, 12 septembrie 2011, 12:57
Ma bucur ca ai savurat si tu aceasta reteta Marta 😉
*Anima, 8 martie 2012, 18:59
Bun, bun, bun de tot! Am folosit alge nori(cele pt sushi), se inmoaie foarte usor. Multumesc pentru reteta, chiar imi era pofta de ceva sarat si delicios!
*Doina Oprea, 12 martie 2012, 12:48
Cu drag, si noi suntem abonati la ele.
*Anonim, 5 octombrie 2012, 19:04
Felicitari pt blogul exemplar!
Acum am inteles de unde i-a venit Ligiei Pop “ideea” de a face icre din seminte de chia…..
Ceea ce ai scris tu in iunie 2011, a “inventat” ea in august 2012….
Foarte elegant din partea ta ca nu ai acuzat-o pana acum. Insa blogul tau minunat, cu retete originale si fara un scop vadit comercial, dovedeste din plin calitatea, atat umana cat si profesionala.
BRAVO!
ps – multumesc pt reteta, abia astept sa incerc icrele….:))
*Doina Oprea5 octombrie 2012, 20:33
Multumesc mult pentru aprecieri.
Sper sa iti placa icrele :)). Astept un feedback.
*Cristina Budu, 9 octombrie 2012, 11:05
Buna. Am facut și eu. Vai! Incredibile!Seamana mult cu icrele normale, doar ca nu sunt nici pe departe uleioase. Ma intrebam sincer daca e posibil sa mananc prea mult 😀 Adica e pericol de balonare etc?
Multumim pentru tot.
*Doina Oprea, 18 octombrie 2012, 14:01
Sunt o revelatie, intr-adevar. Adrian mananca o cantitate apreciabila la o masa si nu da semne ca ar fi prea mult. Fiind o combinatie compatibila aceste icre sunt usor de digerat.
Pingback: Raw Vegan Joy – Potluck februarie 2012
Doina, am facut azi icrele dupa reteta ta, le-am lasat in frigider; baiatul meu ma intreaba – “mami, ce e chestia aia dubioasa? pot sa maninc”
sunt seminte de chia, incearca
dupa – revine, eu il intreb – ai gustat? ce parere ai?
interesant, zici ca sunt icre!
deci no comment, alta decat multumesc Doina!
Cu drag, ma bucur ca va plac. Noi le facem destul de des pentru valoare nutritiva deosebita a semintelor de chia. Combinatia cu alge, pe langa gustul foarte bun pe care il primeste, este si foarte sanatoasa. Se poate incadra fara nici o problema la capitolul mancare “terapeutica” . 🙂
Draga Doina. O sa incerc si eu reteta in weekend si te tin la curent. Daca iese bine, o postez si eu pe blogul Biolandia cu trimitere la tine. E o idee f buna cu algele pt ca ar trebui sa aiba gust de peste. Eu am gasit initial reteta de icre a ligiei pop, insa fara alge, nu cred ca are gust de peste. Sper sa fie ok cu algele pe care le am in casa. Multumesc mult pt reteta si pupici
Abia astept sa imi spui cum au iesit. Din experienta pot sa iti spun ca cel mai bine ies cu alge arame si wakame.Algele chinezesti care se gasesc la noi (cele cu pret foarte mic) nu mi-au placut nici mie nici celor cu care am mai vorbit. Cu mult drag. Te imbratisez si eu.
Doina, eu am nori, kombu sau un sortiment numit spaghetti (care sunt ca spaghetele). Nu am momentan nici arame, nici wakame. tu pe care mi le recomanzi? merge sa folosesc vreunul din soiurile astea sau sa astept pana fac rost de arame sau wakame?
Nori si Kombu nu merg. Spaghetti nu am folosit dar cred ca sunt OK.
Pingback: Retete cu chia – Salata de icre false
Pingback: Raw Vegan Joy – Inceput de primavara cu hrana vie