Lumina din paharul verde. Impresii de la Essentials
Duminica am participat la “Conferinta internationala de terapii complementare si altenative Essentials”, unde a fost destul de mult loc alocat si pentru prelegeri pe teme de alimentatie sanatoasa si hrana vie.
Pentru aceasta prelegere am ales sa fiu foarte practica. Din experienta am observat ca in acest domeniu exemplele concrete fac mult mai mult decat orice teorie. Asa ca am mers pregatita cu mult “material didactic” si vazand ritmul in care s-au topit preparatele m-am felicitat pentru aceasta idee.
Am pornit de la premisa ca ocazii concrete sa gusti hrana vie sunt foarte putine, in general trebuie sa mergi la workshop-uri, demonstratii culinare sau cursuri, si trebuie sa recunoastem ca nu abunda oportunitatile de acest gen in contextul nostru cultural, asa ca mi-am zis “hai sa ii recompesez pe curajosii care au indraznit sa fie curiosi pe aceasta tema.”
Am fost foarte fericita sa vad cum cei 5 litri de suc verde au disparut vazand cu ochii si sa observ incantarea si mirarea cu care a fost baut. Cel mai des am auzit propozitia “mai vreau suc verde”. Cele doua zile de munca asidua au fost rasplatite cu prisosinta de interesul cu care au fost primte bucatele “alese” pentru acest eveniment si consider ca mi-am indeplinit scopul propus.
Chiar daca, datorita timpului scurt pe care l-am avut la dispozitie, nu am reusit sa vorbesc despre clorofila, enzime, germinare si alte subiecte pe care am dorit sa le ating, sunt sigura ca am reusit sa transmit lumina captata de clorofila si sa o aduc in vietile celor prezenti. Sper ca acest eveniment sa fie pentru ei un bun inceput si sa ne reintanim la potluck-urile care or sa vina.
Am preparat si alimente de baza, simple, usor de facut, urmarind sa acopar o gama variata de mancare din dieta unui raw vegan. Asa cum am promis am sa dau retetele aici pentru o mai buna aprofundare si orientare.
- Ciocolata raw
- Trufe raw cu cocos si curmale
- Lapte din migdale cu vanilie
- Lapte din nuca cu scortisoara
- Lapte din seminte de floarea soarelui cu cacao raw
- Cocktail verde cu suc de portocale
- Paine rustica
- Salata de cruditati cu varza de Bruxelles, ciuperci marinate si smantana de caju
- Zacusca raw
- Branza crema de caju
- Vlastari de ridiche, varza rosie, praz, broccoli
* Vilhelm, 28 martie 2012, 14:07
O primavara relaxanta sa ai!
* Iuliana, 28 martie 2012, 14:34
Felicitari!!!! 🙂
* Andrei Chirila, 28 martie 2012, 15:58
Felicitari si pe aceasta cale, Doina! Trebuie sa iti trimit si eu cateva poze facute cu telefonul mobil, Ti le voi pune pe FaceBook! 🙂
* Caroline, 30 martie 2012, 07:17
Bun, bun buuuuun meniul asta. Abia astept painea simplificata. Si eu mi-am stors creierii si am ticluit o reteta de paine. O incerc in weekend si daca iese precum sper, o impartasec cu drag. Felicitari pentru ideea “practica”, intr-adevar, vorbele nu pot face mai mult decat realitatea palpabila…si gustabila.
* Doina Oprea, 1 aprilie 2012, 01:36
Va multumesc tuturor 🙂