Zacusca raw
Ador sa mananc zacusca. Iarna era piesa de rezistenta din camara familiei. Astazi mi-am reamintit de gustul ei si mi-am dorit sa incerc o varianta raw. Am cautat pe internet surse de inspiratie, am combinat cu gusturile proprii si a iesit urmatoarea delicatesa.
Ingrediente:
- pulpa de floarea soarelui - 1 cana
- rosii cherry - 6 bucati
- rosii uscate - 3 linguri
- ardei capia - 2 ardei
- radacina telina - 1/2 bucata
- usturoi - 4 catei
- lamaie - zeama de la 1/2 bucata
- ulei de floarea soarelui presat la rece - 2 linguri
- busuioc uscat - 1 lingurita
- oregano uscat - 1 lingurita
- peperoncini - dupa gust
- sare de Himalaya - dupa gust
- apa de izvor - cat este necesar
Instructiuni:
Folosim pulpa din seminte de floarea soarelui rezultata de la lapte sau, daca nu avem, facem o pasta din seminte de floarea soarelui hidratate 8 ore in apa de izvor. Rosiile uscate se hidrateaza pentru 10-15 min, dupa care se storc de apa. Se taie ardeii si telina in bucati mici. Folosim busuioc si oregano macinat fin.
Se pun toate ingredientele in robotul cu lama in S si se mixeaza bine, pana rezulta o compozitie cremoasa. Punem apa doar atat cat sa obtinem consistenta unei zacusti autentice.
Pingback: Raw Vegan Joy – Lumina din paharul verde. Impresii de la Essentials
Hmm..foarte buna zacusca raw , si uite asa Doina draga …incerc toate retetele tale 🙂 Iti multumesc ,pe mine ma ajuta foarte mult site-ul tau si sfaturile tale 🙂