Pesto de masline
Din ciclul retetelor descoperite fara de voie, astazi, in miez de noapte, am executat un sos pesto din masline. Printre pagini de carte citite, coclauri de munte batute si alte indeletniciri dintr-o zi insorita de duminica, a inceput sa mijeasca in mintea mea planul de a face o reteta din bucataria italiana. S-a dovedit a fi laborioasa si de durata, necesitand cateva pregatiri preliminare... dar sper sa discutam in curand, la modul concret, despre asta. (Cititi aici.)
Unul dintre ingredintele minune al acestei retete este Pesto de busuioc. Si pentru ca am realizat, dupa miezul noptii, cand eram in good mood pentru "bucatarisit", ca nu am suficient busuioc ca sa incep acest proces, mi-am amintit de o dorinta mai veche de-a mea, aflata pe aceiasi lungime de unda, si anume, pesto din masline. Deci... Pesto sa fie!
Ingrediente:
- masline Kalamata - 1 ceasca
- nuca - 1 ceasca
- busuioc verde - 3 linguri
- ulei extravirgin de masline - 2 linguri
- usturoi - 3 catei
- lamaie - zeama, 3 linguri