Lasagna raw
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca ne place bucataria italiana. Aceasta reteta doresc sa o fac din luna august, atunci am invatat sa fac pesto de busuioc special pentru ea, dar asa a fost sa fie si sa ii vina vremea doar acum.
Se poate lasa in deshidrator pentru 2 ore, dar e foarte buna si asa. Am fost foarte incantati de gustul ei si am trecut-o deja pe lista preferintelor.
Ingrediente:
- Strat din felii de dovlecel zucchini
- dovlecei zucchini - 6 bucati
- sare de Himalaya - 1/2 lingurita
- Branza de caju
- caju - 2 cani
- lamaie - 2 linguri zeama
- drojdie inactiva - 2 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
- Sos de rosii
- rosi cherry - 6 bucati
- rosii uscate conservate in ulei virgin de masline - 1/2 cana
- usturoi - 1 catel
- oregano uscat - 1 lingurita
- busuioc uscat - 1 lingurita
- majoran uscat - 1/2 lingurita
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
- Sos pesto de busuioc (varianta de iarna)
- spanac - 2 cani
- busuioc uscat - 2 linguri
- seminte de pin - 1/2 cana
- ulei extravirgin de masline - 1 lingura
- lamaie - 1 lingura zeama
- sare de Himalaya - dupa gust
- apa de izvor - dupa gust
- Ornare
- masline Kalamata -
- vlastari de ridiche rosie -
Instructiuni:
1. Strat din felii de dovlecel zucchini. Dovleceii se curata de coaja si se feliaza subtire cu ajutorul unei mandoline. Se pun feliile intr-un castron, presarate cu sare, si se lasa sa stea asa 2 ore. Scurgem apa pe care au lasat-o.
2. Branza de caju. Nuca de caju se hidrateaza 2 ore. Se amesteca toate ingredientele in robotul cu lama in S.
3. Sos de rosii. Rosiile cherry se taie in bucati mai mici. Rosiile uscate se hidrateaza 10 min. Pisam usturoiul. Se amesteca usor toate ingredientele in robotul cu lama in S. Putem folosi functia puls ca sa ramana bucatiile de rosii mai mari.
4. Sos pesto de busuioc (varianata de iarna). Spre deosebire de vara cand avem acces la busuioc verde, in acest anotimp folosim busuioc uscat si spanac verde. Taiem spanacul in bucati mai mici. Mixam toate ingredientele in robotul cu lama in S.
5. Asamblare. Pe o farfurie punem un strat de sos de rosii, apoi feliile de dovlecel. Continuam cu stratul de branza, apoi iar un strat de dovlecei. Urmeaza sa punem starturi in succesiunea urmatoare: pesto, dovlecei, branza, dovlecei si la final sosul de rosii. Putem sa facem cate straturi dorim si in ordinea care ne place.
* alina nicoleta, 31 ianuarie 2012, 23:20
Ce frumos arata!Felicitari… e atat de colorata si sigur e atat de delicioasa…doar contin branza mea preferata. O s-o incerc negresit dar astept un picut mai incolo cand vine caldura…ca pe gerurile astea nu prea intra prea multe chestii crude in afara de fructe si cate o salata pe ici colea.
* Doina Oprea, 1 februarie 2012, 13:15
Multumesc mult.Intra mai mult decat iti imaginezi, trebuie doar sa te obisnuiesti. Poti sa mai introduci si sucuri, smoothie-uri, vlastari/germeni,lapte din seminte/nuci, supe raw la 40 de grade, etc. toate potrivite in orice anotimp. Succes!
* Emily, 1 februarie 2012, 09:51
superb ♥
o zi minunata draga mea!
* Doina Oprea, 1 februarie 2012, 12:47
Multumesc Emily, o zi minunata si tie!
* Cristina, 2 februarie 2012, 13:49
Multumim Doina pentru reteta! Am si facut-o aseara. Ieri cand am vazut-o mi-a facut cu ochiul si vazand ca am cam toate ingredientele si aveam niste nuci si caju puse la inmuiat, am dat fuga in piata de am luat 2 dovlecei mici si proaspeti, si aseara am facut cele 3 sosuri, singura adaptare a fost la pesto, unde am pus nuca inmuiata in loc de seminte de pin, dar a iesit foarte bun si asa. Mi-am cladit frumoasa lasagna direct in caserola de sticla pentru adus la lucru si am savurat-o in pauza de masa. Un deliciu. Am dat si colegilor sa guste, si au laudat-o 🙂
* Doina Oprea, 3 februarie 2012, 00:13
Ma bucur Cristina de vesti. Felicitari ca te-ai incumetat sa o faci, pentru ca la prima vedere pare o reteta sofisticata. E usor de facut si foarte gustoasa. Mai astept si alte vesti 🙂