Sos pesto de busuioc
Si pentru ca in seara asta am reusit sa recuperez toate retetele cu care am fost restanta, am sa inchei cu o reteta care imi este draga si cu care rezonez in mod deosebit: Pesto de busuioc. Este singurul preparat pe care l-am facut de mai multe ori inainte de a fi postat.
Ingrediente:
- busuioc verde - 2 castronele
- ulei extravirgin de masline - 5 linguri
- seminte de pin - 1/2 castronel
- usturoi - 2 catei
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Se maruntesc frunzele de busuioc in robot (cu ajutorul lamei in S), se adauga uleiul si restul ingredientelor si se omogenizeza. Facultativ se poate adauga si putina apa. Se serveste pe paine raw, crackers raw sau jumatati de ardei capia.
Varianta cu seminte de pin este delicioasa si foarte fina ( citeste rafinata), ce-a cu fistic nu am testat-o inca dar suna foarte apetisant, iar cea cu nuca este gustoasa si satioasa.