Foi cu nuca de cocos
Tot din ciclul cautarilor de paine raw vegan, am gasit o reteta extrem de interesanta la Jenny Ross, pe care am adaptat-o putin la ingredientele avute in camara.
Ingrediente:
- nuca de cocos - 4 cesti
- apa de izvor - 2 cesti
- seminte de psyllium - 2 linguri
- nectar de agave - 1 lingurita
- curry - 2 linguri
- susan negru - 1 lingurita
- peperoncini - 1 lingurita
- patrunjel uscat - 1 lingurita
Instructiuni:
Eu am folosit fulgi din nuca de cocos uscati pe care i-am hidrat timp de 8 ore. Macinam fin semintele de psyllium. Se amesteca nuca de cocos, apa, condimentele si nectarul de agave intr-un blender de mare putere. Cand amestecul devine cremos se adauga semintele de psyllium si continuam amestecarea pana ingredientele se leaga. Se intinde compozitia pe tavitele deshidratorului in start subtire (aprox 5 mm) si se lasa la uscat timp de 6 ore la 40 de grade C. Rezulta foi uscate dar suficient de elastice pentru a fi rulate.
Am facut 3 variante.
1. curry
2. susan negru
3. peperoncini si patrunjel verde.
Se pot umple cu legume sau se pot fot folosi in diverse retete. Am sa revin cu exemple pe aceasta tema.
Se pot rupe in bucati mai mici si folosi pe post de biscuiti (crackers).
Intre timp mi-am cumparat nuci de cocos si urmeaza sa fac si varianta originala.