Smantana de caju

Din ciclul lactatelor raw vegan, iata o celebra smantana din caju, o alta reteta minunata invatata de curand!
Foarte buna, uimitoare prin faptul ca miroase chiar! a smantana din lapte de vaca, cu un gust care sub nici o forma, nu m-am asteptat sa fie atat de asemanantor. Daca as fi intrebat un neavizat, sunt sigura, in proportie de 100%, ca nu ar fi sesizat nici o diferenta.
Cu ocazia aceasta am mai acoperit inca ceva din golul lasat la nivelul dorintelor si a papilelor gustative de dieta pe care o avem in ultimul timp.
Tocmai am ajuns la concluzia ca a manca raw vegan, daca stii sa iti gatesti, este o mare bucurie si implinire, trebuie doar sa ai rabdare pana inveti toate capitolele acestei minunate "carti". "AsaDar", am mai asimilat o etapa. Si pentru ca deja am prins elan, profit de asta, si urmatorul experiment o sa fie Branza de caju. Dupa care am sa trec la un nou capitol. Am sa pastrez, insa, usa curiozitatii deschisa, pentru a aprofunda in continuare pe marginea acestui subiect.
Ingrediente:
- caju - 1 cana
- lamaie - zeama de la 1/2 bucata
- apa de izvor - 1/2 cana
- probiotice - 1/4 lingurita
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Nuca de caju se hidrateaza 4 ore. Se scurge de apa si se mixeaza toate ingredientele, in robotul cu lama in S, pana se omogenizeaza compozitia.
Se toarna intr-un borcan mare, se acopera cu o panza si se lasa la temperatura camerei pentru 12 ore.
Amestecati si transferati borcanul in frigider pentru alte 12 ore. Dupa acest timp este gata.
Pentru o "smantana" dulce si proaspata se poate realiza si fara probiotice si consuma imediat. Varianta cu probiotice rezista la frigider cateva zile si se comporta ca o smantana autentica.