Smantana de caju
Din ciclul lactatelor raw vegan, iata o celebra smantana din caju, o alta reteta minunata invatata de curand!
Foarte buna, uimitoare prin faptul ca miroase chiar! a smantana din lapte de vaca, cu un gust care sub nici o forma, nu m-am asteptat sa fie atat de asemanantor. Daca as fi intrebat un neavizat, sunt sigura, in proportie de 100%, ca nu ar fi sesizat nici o diferenta.
Cu ocazia aceasta am mai acoperit inca ceva din golul lasat la nivelul dorintelor si a papilelor gustative de dieta pe care o avem in ultimul timp.
Tocmai am ajuns la concluzia ca a manca raw vegan, daca stii sa iti gatesti, este o mare bucurie si implinire, trebuie doar sa ai rabdare pana inveti toate capitolele acestei minunate "carti". "AsaDar", am mai asimilat o etapa. Si pentru ca deja am prins elan, profit de asta, si urmatorul experiment o sa fie Branza de caju. Dupa care am sa trec la un nou capitol. Am sa pastrez, insa, usa curiozitatii deschisa, pentru a aprofunda in continuare pe marginea acestui subiect.
Ingrediente:
- caju - 1 cana
- lamaie - zeama de la 1/2 bucata
- apa de izvor - 1/2 cana
- probiotice - 1/4 lingurita
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Nuca de caju se hidrateaza 4 ore. Se scurge de apa si se mixeaza toate ingredientele, in robotul cu lama in S, pana se omogenizeaza compozitia.
Se toarna intr-un borcan mare, se acopera cu o panza si se lasa la temperatura camerei pentru 12 ore.
Amestecati si transferati borcanul in frigider pentru alte 12 ore. Dupa acest timp este gata.
Pentru o "smantana" dulce si proaspata se poate realiza si fara probiotice si consuma imediat. Varianta cu probiotice rezista la frigider cateva zile si se comporta ca o smantana autentica.
Pingback: Meniu de post pentru 7 zile | Blog cu legume
Pingback: Ardei umpluti – reteta vegetariana delicioasa | Madalina Rascarache
Buna ziua. Locuiesc in Italia si habar n-am de unde sa iau probiotice. Aveti idee de asta? sau pot adauga un pic de iaurt?
Multumesc mult.
Complimente pentru retete si multumiri pentru postari.
Un gand bun, Dana
Asa cum am scris si in FAQ (Intrebari frecvente referitoare la dieta raw vegana http://rawveganjoy.ro/wordpress/intrebari-frecvente/) eu pana acum am folosit Jarro-Dophilus+Fos si Acidophillus Lactobacillus.
La noi se gasesc la magazinele naturiste. Se pot comanda si pe internet. De exemplu aici:
http://www.naturashop.ro/jarrodophilus-fos-p-968.html
http://www.farmaciathea.ro/acidophilus/
Multumesc pentru gandurile bune, Dana.
Pingback: Supa crema de legume - Parinti Altfel
Pingback: Supa crema de legume - www.doctormenci.ro
Buna seara
as avea si eu o intrebare : de unde pot achizitiona probiotice ?..ce anume recomandati?
dar drojdie inactiva?
multumesc
Atat probioticele cat si drojdia inactiva se gasesc la magazinele naturiste.
Eu am folosit Jarro-Dophilus+Fos si Acidophillus Lactobacillus.
http://www.naturashop.ro/jarrodophilus-fos-p-968.html
http://www.farmaciathea.ro/acidophilus/
http://www.beorganic.ro/products/Drojdie-de-bere-inactiva-125g.html
Cu drag.
Buna seara,
Am facut si eu aceasta smantana, dar ca probiotice am folosit enterol pt copii. A iesit putin acrisoara. Este ok asa, sau s-a acrit cumva? Nu stiu daca sa o mananc sau nu:( multumesc frumos
Ea trebuie sa fie acrisoara, deci cred ca este OK. Dar, pe viitor, e mai bine sa folosesti probioticele pe care le-am recomandat. La enterol un plic cu pulbere orala contine Saccharomyces boulardii liofilizat 282,5 mg (contine celule liofilizate de Saccharomyces boulardii 250 mg) si excipienti: lactoza monohidrat, fructoza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, aroma artificiala de ”tutti frutti”.
Iar la Jarro Dophilus compozitie per capsula : 3,4 miliarde bacterii probiotice: Lactobacillus rhamnosus R-011 670 milioane, Lactobacillus casei R 0256/R0215 670 milioane, Lactobacillus plantarum R 0202/R1012 360 milioane, Lactobacillus acidophilus R-052 670 milioane, Bifidobacterium Longum BB536 (Morinaga) 670 milioane, Bifidobacterium Breve R-070 360 milioane, FOS (FructoOligoZaharide) 210 mg, vitamina C 1 mg.
Dar uleiul ? :O Îmi cer scuze, dar parcă în rețeta cu ciuperci, parcă era și ulei …
In reteta de smantana nu este ulei 🙂
Foarte bună rețeta,am făcuto de nenumărate ori și aș dori să vă întreb dacă pot să fac aceași rețetă și cu nucă românească,am primit multe de la țară.
Doar cu nuca de caju seamana cu smantana din lapte.
In rest poti sa faci cu orice nuca doresti, oricum iese buna si este sanatoasa.
Pingback: Supele si iarna - Alexandra Alexandru - Specialist nutritie
Incredibil de buna a iesit smantana! Nu ma asteptam sa fie un gust asa de apropiat de smantana clasica, totusi.
Multumim de reteta Doina!
Cu mare drag, Cornelia.
Trebuie sa incerci si iaurtul din nuca tanara de cocos, o sa te indragostesti de el.
Gasesti reteta la “Budinca din iaurt de cocos si seminte de chia”