Pasta picanta din cartofi dulci
De cand am facut primul mustar raw, inventez mereu retete pentru a ma bucura de el. Imi plac maionezele, pastele, pateurile, piureurile, tot ce este tartinabil sau merge combinat cu paine raw.
Imi plac mancarurile picante, dulci, usor acrisoare si aromate. Ce poate sa rezulte din asta? De exemplu acesta delicioasa pasta din cartofi dulci.
Ingrediente:
- cartof dulce - 1 bucata
- avocado - 1 bucata
- mustar raw - 1 lingurita
- pulpa de nuca (rezultata de la lapte) - 1/2 cana
- lamaie - zeama de la 1/2 bucata
- ceapa - 1/2 bucata
- pstrunjel verde - 1 legatura
- ulei de floarea soarelui presat la rece - 5 linguri
- chimen macinat - 1/2 lingurita
- sare de Himalaya - dupa gust
- sos de soya Soyu - dupa gust
- piper macinat - dupa gust
Instructiuni:
Cartoful si avocado se taie cubulete mici, ceapa se taie cat mai marunt si patrunjelul se toaca. Cartoful, mustarul, avocado, pulpa de nuca (reteta pentru lapte din nuci/seminte o gasiti aici) si uleiul se amesteca foarte bine in robotul cu lama in S, pana devine o crema foarte fina. Se adauga condimentele, sosul de soia si se mai amesteca putin pana se omogenizeza. Pasta se pune intr-un castron, se adauga ceapa si patrunjelul si se amesteca totul cu o lingura de lemn.
Se serveste pe paine raw.