Mustar raw
Sun entuziasmata ca am descoperit o reteta de mustar care imi place. Pana acum am folosit faina de mustar si produsul final era mereu prea picant. Cineva, la un pahar de vorba raw, mi-a "vandut" un pont despre asta si mi-a zis sa folosesc boabe de mustar hidratate in apa. Interesant... am fost mirata ca nu mi-a venit si mie aceasta idee in cap. Asa ca am incercat. Pot sa spun ca a iesit un mustar perfect, inca putin puternic, dar nu cred ca se poate face altceva in plus pentru asta. (Eventual se poate adauga putina pasta din caju hidratat.) Pornind de la aceasta reteta de baza, se pot incerca variante cu diverse plante aromatice sau hrean.
Ingrediente:
- boabe de mustar - 3 linguri
- ulei de floarea soarelui presat la rece - 2 linguri
- sare de Himalaya - 1/2 lingurita
- otet de mere - 2 linguri
- turmeric - 1/2 lingurita
- piper negru macinat - 1/2 lingurita
- sirop de agave - 1 lingurita
- apa de izvor - cat este necesar
- caju - facultativ, dupa gust
* Victoria, 26 decembrie 2011, 01:06
Buna, Doina!
Sarbatori senine!
Amestecam ingredientele intr-un bol si asta este tot? 🙂 Boabele hidratate le amestecam ca atare, nu? Nu le mai macinam etc… Caju cam cat este necesar, aproximativ-orientativ la cantitatile sugerate de tine, in reteta?
Multumesc
* Doina Oprea, 26 decembrie 2011, 03:43
Multumesc pentru intrebare. Tocmai ce am observat ca nu am mai scris cum se procedeaza. Uneori ai impresia ca totul este evident 🙂
Am completat reteta. Acum cred ca e mai clar.
Caju aproximativ 2 linguri. E in functie de cat vrei sa fie de picant.
Victoria, iti doresc si eu Sarbatori pline de fericire si bucurie.
* Victoria, 26 decembrie 2011, 17:36
Super, multumesc frumos! Si am uitat sa intreb daca introducerea caju-ului face mustarul perisabil? Ca sa stiu cat fac si in cat timp sa il consumam.
Zile frumoase si tie, in continuare!
Gabitza (mami de Victoria 🙂 )
* Doina Oprea, 26 decembrie 2011, 18:27
Gabi :), eu fac o parte fara caju, pe care o pastrez in frigider pentru mai mult timp si adaug caju doar pentru o cantitate mai mica. Cu caju tine cam 1-2 saptamani, fara, tine mai mult.
* Anonim, 13 februarie 2012, 10:56
Buna ziua!
Am si eu o intrebare,daca nu va suparati.De curand am devenit vegetariana dar ceea ce ma impiedica sa fac fel si fel de combinatii de cruditati este blenderul meu care nu reuseste sa-si faca treaba.Cam ce putere are robotul dumneavostra?Sau mai bine zis cam ce recomandati?Sa fie capabil sa faca pasta din caju si alte seminte,piureuri si ce mai e necesar.
* Doina Oprea, 15 februarie 2012, 21:40
Eu folosesc:
http://www.braun.com/ro/household/food-preparation/combimax.html – 600W
si
Philips HR2094 Aluminium Blender, 750 Watt, Chrome/Black – 750W
Este calduros laudat blenderul de la Vitamix:
http://www.beorganic.ro/products/Vitamix-TNC-5200-Negru.html – 1.200W
* Mihaela Walter, 9 mai 2012, 11:59
“Pontul” e grozav, chiar acum ma duc sa pun boabele de mustar la hidratat! Multumesc mult!
* Doina Oprea, 20 iulie 2012, 13:44
Da, si eu am fost incantata de rezultat. Cu drag 🙂
Foarte buna reteta! Data viitoare am sa incerc si cu caju.
Ma bucur ca ti-a placut, Mihai.
Pingback: Cum se face mustarul raw | www.petreusdan.ro – blog sătmărean
Din nefericire mi-a iesit amar ;-( L-am gustat pana sa adaug turmericul ceea ce inseamna ca boabele de mustar au fost de vina :-(((
Mai sunt si esecuri, nu toate retetele ies din prima. Perseverenta este cheia succesului. 🙂
Gusta si boabele de mustar inainte de a purcede la treaba. Eu cumpar de la magazinele naturiste, din acelea pentru germinat.
Buna ziua! Vreau sa incerc reteta datorita poftei nesatioase a fiicei mele pt mustar. As vrea sa stiu cata apa de izvor e necesara si dak dupa ce se inmoaie trebuie puse toate aceste boabe cu tot cu apa in care au stat, la robot?
Apa in care sunt hidratate boabele de mustar se arunca. Se clatesc apoi bine si se adauga apa proaspata.
super , a iesit din prima 🙂 ! se poate inlocui uleiul de floarea soarelui cu cel de masline?
Da, sigur, Giuliana. Poti sa folosesti orice ulei preferi tu.
Pingback: Maioneza de avocado / Avocado mayo - Madeline's Cuisine