Orez de legume cu legume

Am gasit aceasta reteta geniala pe blogul lui Andreea Lazarescu, am adaptat-o putin la gusturile mele si a iesit ceva greu de descris in cuvinte.
Parerea mea este ca in materie de raw vegan cuvintele nu reusesc sa spuna prea multe, datorita faptului ca este ceva total diferit de paradigma culinara cu care suntem obisnuiti si ne ramane doar degustarea pentru a intelege cu adevarat ce se petrece acolo.
Daca cineva care cocheteaza cu acest stil de alimentatie mi-ar solicita cateva retete cu care sa inceapa aceasta aventura, cu siguranta ca i-as indica (exact in aceasta ordine): Lapte de migdale/nuci , Orez de legume cu legume, Zacusca si Supa de rosii.
Dupa aceasta te indragostesti iremediabil de raw veganism.
Ingrediente:
- conopida - 1 bucata
- ulei extravirgin de masline - 3 linguri
- ceapa verde - 5 bucati
- seminte de floarea soarelui - 3 linguri
- seminte canepa - 2 linguri
- lamaie - zeama de la 1/2 bucata
- sare de Himalaya - dupa gust
- patrunjel verde - 1 legatura
Instructiuni:
Semintele de floarea soarelui se hidrateaza 8 ore. Patrunjelul se toaca marunt. Conopida, se separa in buchetele si se marunteste in robotul cu lama in S unde se va procesa un timp foarte scurt (pentru a nu transforma compozitia intr-un pireu) si apoi se adauga restul ingredientelor. Facultativ se poate adauga si ardei capia taiat cubulete
Incredibil de bun!