Ciocolata cu migdale

Dupa cum am spus deja, pentru Potluck-ul din noiembrie am vrut sa experimentez lucruri noi. Asa ca am pornit aventura numita "Ciocolata raw". Daca as fi stiut ca este asa de buna nu asteptam atata vreme.
Cam doua zile m-am documentat serios despre "ce este si ce vrea ea" ca sa iasa perfecta. Insa abia cu cateva ore inainte de intalnire am inteles cu adevarat in ce m-am bagat. Dar pentru ca am avut surse de inspiratie foarte bune si am reusit sa invat din experienta si esecurile altora, totul a decurs perfect. Partea care m-a frisonat putin a fost cea in care mai multe persoane au spus ca au ratat de nenumarate ori pana au ajuns sa spuna Evrika! Ei, eu nu aveam timp decat pentru o singura incercare. Asa ca am bagat foarte bine teoria la cap, am fost foarte focalizata si atenta la ceea ce fac si, intr-o cursa contra cronometru,am reusit sa ii dau de cap.
Prima ciocolata realizata a fost mai simpla, in sensul ca lucrurile s-au putut face intr-un ritm relaxat, factorul timp nefiind esential. Despre cealalta, adevarata piesa de rezistenta, intr-o postare viitoare.
Ingrediente:
- faina de migdale - 300 g
- ulei de palmier raw - 250 g
- miere de salcam - 200 g
- pastai vanilie - 2 pastai (partea interioara)
- cacao raw - 10 linguri
- macca - 2 linguri
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
- alune de padure - pentru ornare
- goji berries - pentru ornare
- fulgi de migdale - pentru ornare
Instructiuni:
Uleiul de palmier se incalzeste la 40 de grade in deshidrator. Restul ingredientelor trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca toate cu ajutorul robotului cu lama in S pana la completa omogenizare. Se asteapta pana se intareste putin compozitia si cat este inca fluida se toarna in forme de silicon care in prealabil au fost usor unse cu ulei de migdale. Se dau la rece, sau daca ne grabim se pot pune in congelator cateva minute.
Se orneaza cu alune de padure, goji berries, fulgi de migdale, etc.
A iesit delicioasa si a fost o reusita chiar daca consistenta este putin mai moale decat al ciocolatei care se face cu unt de cacao.