Branza cu zucchini si chimen
Si a fost ieri primul Potluck raw vegan. la Cluj-Napoca. A fost o atmosfera intima, colorata si delicioasa. Am participat cam 30 de persoane si am degustat multe feluri de mancare. Eu, pentru acest eveniment, mi-am propus sa fac mancarurile cel mai indelung savurate la noi in familie, adica sa dau ce e mai bun din mine si din experienta mea in ale raw veganismului.
Primul fel de mancare preparat a fost, evident, Zacusca. In aceasta perioada a anului, rosiile si ardeii capia din gradina noastra au un parfum parca din vremuri de odinioara si un gust desavarsit. Asa ca trecem dintr-o zacusca intr-alta, combinand sau recombinand, cu mici variatiuni, ingrediente noi sau vechi, ultimele pe care le-am facut avand cimbru uscat si patrunjel verde in loc de oregano si busuioc.
Al doilea fel s-a vrut a fi o branza de caju, pe care si pe ea am tot experimentat-o in toate felurile posibile, dar inca nu ne-am saturat de ea si am ramas deschisi si creativi, acceptand provocari noi. Cu aceasta ocazie se pare ca am reusit o varianta foarte gustoasa, avand in vedere numarul mare de aprecieri pe care le-am primit la adresa ei, desi combinatia cu zucchini s-a nascut dintr-o intamplare neasteptata si a fost o improvizatie de moment.
Ingrediente:
- caju - 200 g
- dovlecel zucchini - 1/2 bucata
- ardei capia - 1 bucata
- ceapa rosie - 1 bucata
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- drojdie inactiva - 2 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
- chimen - 1 lingurita
- Amestec de condimente Voie Buna (Sare de mare, usturoi, flori de trandafir, oregano, busuioc, leurda, rozmarin, cimbru, galbenele si albastrele.) - 1 lingurita
Instructiuni:
Hidratam nuca de caju 4 ore in apa de izvor. Se taie ardeiul, dovlecelul si ceapa in bucati mici, se adauga nucile caju si restul ingredientelor si se maruntesc cu ajutorul robotului cu lama in S.
Am servit ambele preparate cu Biscuiti de hrisca
Simplu, fara pretentii deosebite, dar, zic eu, foarte gustos.
* Ina Todoran, 13 septembrie 2011, 09:51
Am făcut-o azi si e delicioasa!
* Alexandra, 14 septembrie 2011, 18:34
Ti-am descoperit blogul de cateva saptamani…super retetele 🙂 La cat mai multe idei pentru retete!
* Doina Oprea, 14 septembrie 2011, 21:16
Multumesc Ina si Alexandra.
* Andrei Chirila, 17 septembrie 2011, 18:42
Salut Doina,
Tocmai am terminat de preparat aceasta delicioasa crema de branza! Este minunata! Iti multumesc foarte mult ca ai impartasit-o cu noi!
Andrei
* Doina Oprea, 19 septembrie 2011, 07:23
Cu drag, Andrei.
Pingback: Raw Vegan Joy – Potluck, noiembrie 2011