Supa crema de legume cu chimen
Mi s-a facut dor de o supa cu iz de chimen. Si pentru ca m-am indragostit de dovleacul placintar folosit ca si baza in diverse preparate, (o varianta de iarna pentru dovlecelul Zucchini), am improvizat aceasta reteta de supa crema de legume. A iesit extraordinar de aromata si cremoasa.
Ingrediente:
- dovleac placintar - 1/2 bucata
- ceapa rosie - 1/2 bucata
- ardei capia uscat si macinat - 1 lingura
- rosii uscate conservate in ulei virgin de masline - 2 linguri
- mix de legume uscate - 2 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
- chimen macinat - 1/2 lingurita
- patrunjel verde - 1/2 legatura
- apa de izvor - cat este nevoie
* Anonim, 28 noiembrie 2011, 23:05
super reteta, si eu ii dau ocol dovleacului, la fix a venit reteta
*Cristina, 29 noiembrie 2011, 20:52
Minunata doamna Doina, Multumim pentru retete atat de accesibile,pentru firescul si prospetimea din post-uri,pentru ca impartasesti cu noi crampeie magice din experientele culinare si nu numai… Cred ca sunt in asentimentul multor cititoare ale blogului care inca nu au lasat comment-uri ,dar se bucura de tot ceea ce descoperi si impartasesti cu noi.Eu sunt de cateva luni un < observator> incantat al blog-ului. Iti doresc sarbatoare in casa si bucurie in suflet! Multumesc, Cristina din Bucuresti
* Doina Oprea, 3 decembrie 2011, 19:13
Draga Cristina,
multumesc mult pentru vorbele frumoase. Ma bucur ca exista oameni care rezoneaza cu universul meu mental si cu preferintele-mi culinare. E minunat sa vezi cum energia si timpul consumat, intr-un blog de acest gen, sunt investite cu folos si oamenii beneficiaza de pe urma a ceea ce le oferi.
Si eu iti doresc Lumina in toate.
* Marian, a26 mai 2012, 14:56
Buna,doamna Doina,sunt noua pe acest blog,asa avea o intrebare.Acest dovleac se maninca crud,nu e nevoie de fierbere?
* Doina Oprea, 20 iulie 2012, 04:10
Draga Mariana, scuze pentru intarzierea cu care iti raspund. Asa cum am scris, in ultima postare, nu am stiut de comentariile din ultimele 2-3 luni. Acum recuperez cu raspunsurile 🙂
Acest dovleac se mannaca crud si este foarte gustos.
Pingback: Supa cu chimen | www.petreusdan.ro – blog sătmărean