Ciocolata alba cu ghimbir
De cand am descoperit ciocolata raw, imi tot merge mintea si imaginatia in directia asta. Si pentru ca am citit lucruri interesante despre macadamia, m-am gandit sa incep sa le folosesc in retetele mele.
"Nucile de Macadamia au cel mai ridicat conţinut de grăsimi nesaturate dintre toate alunele. Grăsimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sânge. Conţinutul de acizi graşi al nucilor de Macadamia este foarte apropiat de cel al uleiului de măsline.
Contine 72% grasimi si are ungust dulce. Ofera un continut bogat de potasiu si, in plus, fosfor, magneziu, calciu, sodiu, fier".
Ingrediente:
- unt de cacao - 200 g
- faina de nuca macadamia - 100 g
- sirop de agave - 2 linguri
- pastai vanilie - 2 pastai (partea interioara)
- ghimbir pulbere - 1 lingura
- sare de Himalaya - un varf de cutit
Instructiuni:
Untul de cacao se incalzeste la 40 de grade in deshidrator. Restul ingredientelor trebuie sa fie la temperatura camerei. Se amesteca toate cu ajutorul robotului cu lama in S pana la completa omogenizare. Se asteapta pana se intareste putin compozitia si, cat este inca fluida, se toarna in forme de silicon care in prealabil au fost usor unse cu ulei de migdale. Se dau la rece.