Branza dulce din nuci de macadamia

Aceasta este prima branza din nuci de macadamia pe care am facut-o. Absolut delicioasa. Este o varianta simpla, cu ingrediente putine, care sugereaza perfect gustul branzei de vaci. Se poate combina cu stafide si folosi in diverse preparate dulci.
Ingrediente:
- nuci de macadamia - 200 g
- apa de izvor - cat este necesar
- probiotice - 1/4 lingurita
- sare de Himalaya - dupa gust
- lamaie - zeama de la 1 bucata
Instructiuni:
Nucile se hidrateaza 8 ore si apoi se fac pasta cu ajutorul robotului cu lama in S. Se adauga probioticele si se lasa sa stea intr-o sita, la temperatura camerei, timp de 12 ore.
Se stoarce bine apa care a mai ramas, printr-un tifon (sau saculet special), dupa care se pune branza la frigider pentru inca 12 ore.
Adaugam putina sare. Aceasta este branza dulce de macadamia. Daca o dorim putin mai acrisoara, adaugam zeama de lamaie. In aceasta branza de baza, putem sa adaugam miere, stafide, sirop de agave, vanilie, etc.