Mini Pizza
Se pare ca la fiecare intalnire raw vegan, una dintre retetele mele are succes. Dupa Branza cu zucchini si chimen si Ciocolata raw, prezente la primele doua Potluck-uri, aceasta Mini Pizza, a fost apreciata la Party-ul de Craciun.
Punctul de plecare pentru aceasta reteta a fost Pizza raw.
In linii mari procesul tehnologic este acelasi, doar la nivelul blatului si a ingredientelor am facut cateva modificari.
Ingrediente:
- Blat
- pulpa de nuca (rezultata de la lapte) - 1 cana
- pulpa de migdale (rezultata de la lapte) - 1 cana
- seminte de in - 1/4 cana
- faina din seminte de in - 1/2 cana
- faina de hrisca - cat este nevoie pentru un aluat ferm
- pulpa de morcov (rezultata de la suc) - 3 cani
- pulpa de dovlecel zucchini (rezultata de la suc) - 3 cani
- rosii uscate - 1/2 cana
- ardei capia uscat si macinat - 1/4 cana
- ulei extravirgin de masline - 6 linguri
- piper macinat - dupa gust
- usturoi uscat, pulbere - 1 lingura
- sare de Himalaya - dupa gust
- oregano uscat - 3 linguri
- Branza
- caju - 1 cana
- smantana de caju - 3 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
- drojdie inactiva - 3 linguri
- Sos de rosii
- rosie - 2 bucati
- rosii uscate - 1/2 cana
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
- Topping
- ardei capia - cat este necesar
- rosii cherry - cat este necesar
- ciuperci champignon - cat este necesar
- ceapa verde - cat este necesar
- masline Kalamata - cat este necesar
- vlastari de ridiche rosie - cat este necesar
Instructiuni:
1. Blat. Pentru blat se foloseste reteta de la Paine Mediteraneana (simplificata). Se taie aluatul cu o forma circulara de inox. Restul detaliilor se gasesc la reteta de paine.
2. Branza. Nuca de caju crud se hidrateaza 4 ore. Se mixeaza toate ingredientele in robotul cu lama in S pana la omogenizare.
3. Sos de rosii. Rosiile uscate se hidrateaza 30 min in apa de izvor. Se mixeaza totul in robotul cu lama in S.
4. Topping. Folosim ardei capia rosu taiat cubulete foarte mici, rosi cherry taiate felii, ciuperci champignon taiate feliute subtiri, ceapa verde (partea verde) taiata rondele foarte fine, masline Kalamata, taiate fasii subtiri, vlastari de ridiche rosie, la care sunt indepartate radacinile.
Blatul se unge cu branza si se lasa sa stea la frigider, cateva ore, ca sa se inmoaie. Inainte de servire se mai intinde un strat subtire de branza, dupa care se adauga toppingul de legume. Se incepe cu un strat de ceapa verde, apoi se suprapune unul de ardei capia. Deasupra se pune o felie de rosie, o felie de champignon, cateva bucati de masline si germenii de ridiche rosie. Se serveste cu sos de rosii.
* Roxana, 20 decembrie 2011, 20:51
Arata ca niste bruschetti foarte sufisticate. Delicios oricum, felicitari
* Doina Oprea, 20 decembrie 2011, 22:07
Multumesc, Roxana.
* Cristina Nistor, 22 decembrie 2011, 12:09
Arata super, pacat ca am intarziat si nu le-am mai prins. Asa va trebui sa incerc si eu reteta 🙂
* Doina Oprea, 22 decembrie 2011, 12:37
Neaparat, Cristina. 🙂
* Cici, 5 iulie 2012, 13:17
Draga Doina, aceasta reteta a meritat din plin tot efortul si rabdarea- a iesit absolut delicioasa. Nu eram eu nici inainte de a manca crud pasionata de pizza dar cateaodata ti se face o pofta nebuna, nebuna, nebuna dupa ceva din trecutul *mai toxic*.
Multumim mult.
Cici.
* Doina Oprea, 20 iulie 2012, 03:06
Draga Cici,
ma bucur nespus ca ai facut aceasta reteta. Rasplateste toate eforturile depuse. In timp, dupa ce dobandesti experienta, lucrurile devin mult mai usor de facut.
Pingback: Mini Pizza | Mens sana in corpore sano