Pizza raw
Nu imi place sa ma laud, dar la aceasta reteta m-am autoproclamat, fara falsa pudoare, "mic geniu culinar".
In primul rand am fost foarte incantata de branza. Este prima branza realizata dupa inspiratia proprie si mi-a placut cel mai mult din tot ce am experimentat.
Blatul s-a comportat admirabil, branza i-a patruns masa usor rigida si l-a facut maleabil si pufos.
Ciupercile urechi-de-lemn au dat o textura crocanta si apetisanta compozitiei, iar in combinantie cu amestecul energizant, au iesit foarte aromate.
Sosul de rosii servit separat, si in cantitatea dorita de fiecare, s-a dovedit o alegere potrivita.
Stiu ca suna la superlativ...dar chiar trebuie degustata ca sa te convingi ca este adevarat!
Ingrediente:
- Blat
- hrisca - 500 g
- seminte de in - 1 cana
- migdale - 1 cana
- sare de Himalaya - dupa gust
- tarate de psyllium - 1/2 cana
- Branza
- caju - 1 cana
- smanatana de caju - 3 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
- drojdie inactiva - 3 linguri
- Sos de rosii
- rosie - 2 bucati
- rosii uscate - 3 linguri
- usturoi verde - 3 fire
- ulei extravirgin de masline - 1 lingura
- sare de Himalaya - dupa gust
- oregano uscat - 1 lingura
- busuioc uscat - 1 lingura
- Topping
- ardei capia - 1 bucata
- ciuperci champignon - 4 bucati
- ciuperci urechi de lemn - 1/4 cana
- ceapa verde - 3 fire
- masline Kalamata - 1/4 cana
- vlastari de ridiche rosie - 1/4 cana
Instructiuni:
1.Blat. Hrisca hidratata 8 ore, se face pasta cu ajutorul robotului, dupa care se aduga restul ingredientelor si se amesteca pana la omogenizare. Intindem compozitia, cu o grosime de 1 cm, pe tavita plata a deshidratorului. Se usuca in deshidrator pret de aproximativ 24 de ore.
2. Branza. Nuca de caju se hidrateaza 4 ore. Se mixeaza toate in robot pana la omogenizare.
3. Sos de rosii. Se mixeaza totul in robotul cu lama in S.
4. Topping. Ardeiul se taie in bucati mici, ciupercile champignon vin stropite cu putina lamaie si ulei de masline, ciupercile urechi-de-lemn vin hidratate, aproximativ 2 ore, in apa la care se adauga sos de soia si condiment amestec energizant de la Sonnentor., ceapa verde se taie rondele fine, maslinele bucatele mici.
Blatul se unge cu branza si se adauga toppingul de legume. Se serveste cu sosul de rosi.
Daca vreti sa impresionati pe cineva cu aceasta bucatarie, cu aceasta Pizza reusita este de 100%.
* Nati, 25 mai 2011, 14:18
Poza este minunata!
* Doina Oprea, 25 mai 2011, 20:11
Multumesc Nati. Gustul a fost pe masura pozelor.
* Juia, 25 mai 2011, 16:58
Buna ziua, am descoperit blog dumneavoastra si ce pot sa zic? Imi place foarte mult! Marea fotografii si delicioase retete. Ti-ar placea sa traduci in engleza? Aceasta pizza pur si simplu pare uimitor-Oho! Salutari din Germania!Julia
* Doina Oprea, 25 mai 2011, 20:11Buna ziua Julia. Ma bucur ca iti place blogul meu. Intentionez sa fac o varianta a lui si in limba engleza. Pana atunci Google Translator poate fi un ajutor pretios.
* Ramona, 25 mai 2011, 17:38
o splendoare, felicitari
* Doina Oprea, 25 mai 2011
Multumesc Ramona, esti tare draguta, mereu ai un cuvant frumos de spus.
* CorinaBacalu, 25 mai 2011, 20:37
Arata incredibil de bine si sunt convinsa ca este o delicatesa! Am o curiozitate: cate persoane au mancat din aceasta pizza? Pare a fi foarte consistenta!
Te imbratisez
* Doina Oprea, 25 mai 2011, 23:08
Aceasta pizza a fost mancata in doi dar cred ca mergea si pentru patru persoane. Noi eram flamanzi ca lupii dupa o zi de muncit “La Mosie” si mancat pe apucate.
Si da, a fost o delicatesa, m-a surprins si pe mine rezultatul.
Si eu te imbratisez si succes cu noul job. Sunt sigura ca l-ai atras prin puterea dorintei. Si eu cred in vorba “Fii atent ce iti doresti!”