Tiramisu raw
Cand vine vorba despre sarbatori si mese festive, fiecare familie are obiceiurile ei, la noi a devenit aproape traditional ca sa pregatim in astfel de ocazii Tiramisu. Adrian este cel care se ocupa de acest rasfat si trebuie sa recunosc ca ii iese foarte bine.
In acest an, pentru ca intre timp am devenit raw vegani, a trebuit sa gasesc o varianta cat de cat echivalenta la acest deliciu. Rezultatul ne-a depasit toate asteptarile si totodata ne-a luat prin surprindere, nu ne-am imaginat ca o sa surclaseze toate bunatatile mancate pana acum.
Ingrediente:
- Strat de ciocolata
- faina de migdale - 1 1/2 cana
- faina din nuci de macadamia - 1/2 cana
- pastai vanilie - 1 bucata (partea interioara)
- cacao raw pudra - 5 linguri
- nectar de agave - 5 linguri
- ulei din nuca de cocos - 5 linguri
- sare de Himalaya - 1 vf de cutit
- apa de izvor - 1 1/2 cana
- Strat intermediar
- nuci pecan - 1 cana
- pastai vanilie - 1 bucata (partea interioara)
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
- rom Havana Club - 2 linguri
- Strat de vanilie
- faina de caju - 1 1/2 cana
- pastai vanilie - 2 pastai (partea interioara)
- nectar de agave - 8 linguri
- lamaie - 1 lingurita
- lucuma pulbere - 2 linguri
- ulei din nuca de cocos - 5 linguri
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
- apa de izvor - 1 cana
Instructiuni:
1. Strat de ciocolata. Se hidrateaza nucile timp de 8 ore. Se spala bine. Se amesteca totul in robotul cu lama in S, pana la perfecta omogenizare. Se toarna aproximativ 1-2 cm intr-o cupa/bol si se da lasa la rece pana pregatim stratul intermediar.
2. Strat intermediar. Se pun ingredientele in robot si cu functia puls le mixam usor, avand grija ca nuca sa ramana bucatele mici si sa nu devina faina. Se adauga in start foarte subtire peste ciocolata din cupa.
3. Strat de vanilie. Se hidrateaza nuca de caju timp de 2-4 ore. Se amesteca totul in robotul cu lama in S pana la omogenizare. Se adauga aproximativ 1-2 cm peste stratul intermediar. Se da la rece cateva minute.
Se poate adauga un nou strat de ciocolata. Daca dorim mai putem adauga si alte straturi peste un alt strat intermediar.
In final presaram pudra de cacao cu ajutorul unei site fine.