Salata de sfecla rosie cu hrean si seminte de pin

Salata de sfecla rosie cu hrean si seminte de pin
Visez de cateva saptamani la o salata din sfecla cruda. Mi-a fost dor de simplitatea si savoarea acestei salate. Am realizat zilele acestea ca in ultimul timp am o preferinta constanta pentru fructe si ca mananc prea putine legume. Deci caut cu asiduitate retete care sa ma faca sa am un regim echilibrat si diversificat.
Aceasta salata este sanatoasa prin excelenta, foarte gustoasa si pentru cei care prefera gustul dulce un adevarat regal.
Ingrediente:
- sfecla rosie - 2 bucati
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- hrean - 1 bucata
- apa de izvor - 100 ml
- chimen macinat - 1 lingurita
- ulei extravirgin de masline - 1 lingura
- seminte de pin - 1 lingura
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Radem hreanul pe o razatoare mica, il punem intr-un borcan si il acoperim cu apa si sare.
Radem sfecla pe o razatoare sau pe un Feliator orizontal de legume și fructe, adaugam ulei, zeama de lamaie, chimen macinat si sare.
Luam 2 linguri de hrean si il inglobam in salata, amestecand cu finete. Putem sa adaugam si seminte de pin. Restul de hrean il pastram la frigider si il folosim in alte preparate, sau il combinam cu mar ras si smantana de caju si il mancam pe paine raw. Upps! aste e o alta reteta...foarte buna si ea.