Salata de icre din seminte de chia

Inca o nostalgie culinara care si-a gasit echivalentul raw vegan. Pe langa faptul ca a iesit foarte asamanatoare la gust cu salata originala de icre, este si o mancare extrem de sanatoasa. Despre valentele terapeutice ale semintelor chia am vorbit la reteta Budinca de chia cu afine, cat despre despre alge nu cred ca mai trebuie sa spunem ceva in plus. Banuiesc ca toata lumea stie cat sunt de sanatoase.
Ingrediente:
- alge - 25 g
- seminte de chia - 3 linguri
- ceapa verde - 2 fire
- lamaie - zeama de la 1/2 bucata
- mustar raw - 1 lingurita
- ulei de floarea soarelui presat la rece - 2 linguri
- apa de izvor - 500 ml
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Algele se pun la hidratat in apa pentru 30 de min. Dupa care scurgem apa de pe ele si le maruntim cu ajutorul robotului. In apa ramasa inmuiem semintele de chia timp de 15 min. Eu prefer sa le pun intr-un borcan cu capac si sa le agit periodic, ca sa ramana compozitia omogena si sa nu se lipeasca semintele intre ele.
Amestecam cu mixerul algele, semintele de chia, mustarul si zeama de lamaie, adaugand gradat uleiul de canepa. La final adaugam sarea si ceapa (numai partea alba) taiata marunt. Cantitatile sunt pur orientative, putem sa ajustam totul dupa bunul plac.