Paine Mediteraneana
In sfarsit o paine perfecta! Am promis ca nu ma las pana nu o gasesc. Cea mai ilustrativa reclama pentru ea, ar putea fi, cuvintele cu care ma intampinat Adrian, dis-de-dimineata, la trezire: "E foarte buna, am mancat deja o tava, nu ma mai pot opri." Eu nu am gustat-o pana la cina. Moment in care am hotarat ca trebuie neaparat sa facem niste portii fratesti, nu de alta, dar el toata ziua a rontait pasionat din ea si deja imi faceam probleme ca o sa o termine inainte de a mai prinde eu de veste. Glumesc...desi...
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Mimi Kirk si Russell James. Combinat cu experienta de pana acum si creativitatea de moment, a iesit, zic eu, o treaba foarte buna.
Ingrediente:
- pulpa de nuca (rezultata de la lapte) - 1 cana
- pulpa de migdale (rezultata de la lapte) - 1 cana
- seminte de in - 1/4 cana
- faina din seminte de in - 1/2 cana
- faina de nuca macadamia - 1/4 cana
- faina de migdale - 1/4
- faina din grau germinat deshidratat - 1/2 cana
- faina hrisca - 1 cana
- pulpa de morcov (rezultata de la suc) - 3 cani
- pulpa de dovlecel zucchini (rezultata de la suc) - 3 cani
- rosii uscate - 1/2 cana
- ardei capia - 1/4 cana
- ulei extravirgin de masline - 6 linguri
- piper macinat - dupa gust
- usturoi uscat, pulbere - 1 lingura
- sare de Himalaya - dupa gust
- oregano uscat - 3 linguri
- busuioc uscat - 1 lingura
Instructiuni:
Semintele de in se hidrateaza 30 de minute. Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se face un aluat cat mai uscat, dar elastic, din ele. (Mai putem adauga faina de hrisca daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea in deshidrator, aproximativ 10-15 ore, la 40 de garde C. Se pun in pungi si se pastreaza in frigider cateva saptamani (ce supravietuieste "atacului").