Kombucha cu fructe
Kombucha...Suntem fani absoluti ai acestei bauturi deosebite. Despre virtutiile terapeutice ale Kombucha-ei am vorbit in postare Kombucha este un aliment viu.
Dupa ce o gusti intelegi de ce se mai si numeste "Ceaiul Zeilor", cred ca este aproximarea cea mai perfecta a celebrei Soma din traditia indiana. Gustul ei aromat, preluat de la ceaiurile folosite, "textura" sifonata ca de socata, data de fermentatia culturii de Kombucha, efectul de revigorare si starea tonica pe care ti-o confera, fac din ea o bautura pe cat de delicioasa pe atat de sanatoasa.
Dimineata ne incepem ziua cu ea si pe parcursul zilei o savuram ori de cate ori se iveste ocazia. Acum am mai gasit o forma, extrem de agreabila, de a ne bucura de ea.
Dupa ce am citit cartea lui Harald W. Tietze "Kombucha-Ciuperca miraculoasa", am ramas cu informatia ca se pot adauga si fructe in ceaiul gata preparat, obtinand o bautura speciala, dar pana acum nu am incercat.
Cum se realizeaza? Foarte simplu. Dupa ce preparam ceaiul de Kombucha, informatii despre preparare gasiti aici, adaugam fructe dupa gust si fantezie si mai lasam 12-24 de ore ca sa fermenteze impreuna.Un vis...
Ingrediente:
- Kombucha - 1 litru
- mandarine - 3 bucati
- fructe uscate de merisor - 1/2 cana
- kaki - 1 bucata
- frunze verzi menta - 1/2 cana
Instructiuni:
Taiem feliile de mandarine in jumatate. Fructele de kaki le taiem cubulete mici. Frunzele de menta le desprindem de pe tulpina. Punem toate ingredientele intr-un vas de sticla si lasam 12-24 de ore la fermentat.
Strecuram Kombucha de fructe si il bem ca atare, separat folosind fructele ca adaos intr-o salata de fructe, sau o consumam asa cum este, ceai cu fructe, ca pe un punch.
Mai multe informatii despre Kombucha gasiti aici.