Inghetata de banane si capsuni

Deoarece inca am dileme in ceea ce priveste asocierea fructelor cu diverse nuci, seminte si uleiuri (ani buni am fost o adepta "inflexibila" a combinarii corecte a alimentelor si din punctul meu de vedere fructele merg asociate numai intre ele, sau cu un indulcitor sanatos, de preferinta raw: miere, sirop de artar, etc., desi am vazut ca existe multe retete de inghetata care folosesc din plin seminte sau nuci, ele nu m-au atras, in schimb am savurat aceasta reteta, uluitoare prin simplitatea ei, dar bogata in gusturi, cremoasa si extrem de sanatoasa prin faptul ca nu se fac asocieri nepotrivite care sa ingreuneze digestia.
Ingrediente:
- banana - 2 bucati
- capsuni - 10 capsuni
- miere de salcam - 1 lingura
Instructiuni:
Cu o seara inainte, bananele se taie felii cu grosimea de aproximativ 1 cm si se pun intr-un vas la congelator.
Intr-un blender, utilizand functia “ice” (sau “pulse”), se mixeaza bananele pana se faramiteaza in bucatatele marunte. Sun pun apoi in robotul cu lama in S si se amesteca bine pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam, daca este nevoie, un indulcitor si fructele sau mirodeniile alese.
Folosind aceasta baza de banane congelate se poate face inghetata din orice fruct, congelat sau in stare proaspata, sau din vanilie, cacao raw, carob, alte mirodenii, pulberi din fructe deshidratate si apoi macinate, care sunt delicioase si vin cu o aroma foarte intensa.