Hrisca cu ciuperci
A inceput sezonul ciupercilor. Dupa atata ploaie, am avut bucuria sa gasim intr-o padure de pin "Piciorul caprioarei", ciupercile noastre favorite din toate timpurile. In vremurile cand mancam vegetarian, felul cel mai apreciat de mancare erau aceste ciuperci, facute pane in unt. Pe drept cuvant o delicatesa.
Am cules cu bucurie si entuziasm primele ciuperci din acest an, dar, treptat, am inceput sa avem o mare dilema: "Cum o sa le mancam?" Paneuri rumene zburdau in imaginatia noastra, calde si ispititoare... Si asa am avut prima mare tentatie din ultimele 6 luni. Am rezistat eroic, am pus ciupercile in deshidrator si ne-am detasat. Satisfactia a fost imensa.
Eu am un principiu, bazat pe experienta, sa nu faci nici un compromis cand iti propui o dieta. Daca faci unul deschizi usa la un lung sir de "mici exceptii" si in scurt timp esuezi lamentabil.
Astazi am profitat de hrisca inmuiata de cu seara si de ciupercile si patrunjelul proaspat luate de la deshidratare, ca sa creez aceasta reteta. A iesit delicioasa.
Ingrediente:
- hrisca - 300 g
- ceapa - 1 bucata
- ciuperci Piciorul caprioarei - 100 g
- ulei din germeni de grau - 1 lingura
- patrunjel uscat maruntit - 1 lingura
- sos de soia Tamari - 2 linguri
- peperoncini - dupa gust