Despre mine. Inceputuri
Scrisoare publicata pe Blogul Ligiei Pop in data de 6 aprilie 2011:
“Draga Ligia,
Eu sunt vegetariana de peste 20 de ani si am mai avut in decursul timpului cateva tentative de a manca “raw vegan”. Am esuat pe termen lung datorita faptului ca nu am stiut cum sa imi gatesc, adica am facut, ceea ce multa lume face cand ii apuca acest elan, salate de legume si fructe, repetate cu mici variatiuni la nesfarsit. Dupa o vreme nu mai vrei sa auzi cuvantul “Salata”. Inca mai fac alergie la mirosul de coriandru, unul din ingredientele cu care cautam sa dau “savoare” pranzurilor mele.
Cam de o luna incoace, am aflat ca prepararea alimentelor in stil raw vegan presupune arta si cunoastere, iar stapanirea acestei “arte” te conduce intr-o adevarata “gradina a deliciilor”. Iesirea din zona de confort si straduinta de a invata lucruri noi te rasplateste, in acest caz, cu prisosinta.
In aproximativ doua luni am schimbat fundamental modul nostru de a ne hrani. Desi eram vegetarieni si mancam mancare sanatoasa, respectand compatibilitatile alimentare, (in treacat fie spus am studiat mult despre nutritie, iar Gillian McKeith, Terapia Gerson, Studiul China, Regimul Oshawa, Sistemul Ayurvedic indian si multe altele imi erau pe deplin cunoscute, iar pe baza tuturor cunostintelor acumulate imi creasem un sistem propriu, foarte sanatos, de a ma alimenta), pot sa spun ca abia acum, dupa ce am inteles ce este raw vegan si ce vrea el, mananc 100% sanatos. Una dintre exclamatiile pline de mirare si des folosite, un fel de lait motiv al acestei perioade, a fost: “cum de nu am facut asta pana acum?!”
Pozele reprezinta pasii pe care i-am facut in aceasta perioada. Am inceput cu invatarea germinarii semintelor, prepararea sucului din iarba de grau, deshidratarea alimentelor si in final invatarea prepararii mancarii in stil Raw Vegan.
La acest punct serialul tau, Ligia’s Kitchen, a fost o sursa de inspiratie si un bun punct de pornire. Iti multumesc pentru asta!
In acest moment am o lista de prieteni carora le trimit retetele, insotite de poze, a tuturor experimentelor mele culinare si vad cum pe zi ce trece se produc schimbari, la unii mici la altii mai mari, in stilul lor de a se hrani.
Sunt de parere ca exista foarta multa ignoranta in acest domeniu si ca lumea de fapt este foarte receptiva la acest stil de viata sanatos, doar ca pana acum au lipsit exemplele. Este admirabil ca exista oameni ca si tine care impartasesc cu ceilalti ceea ce ei au avut sansa ca sa invete deja.
Te imbratisez si iti doresc sa ramai aceiasi “delicioasa” muza inspiratoare,
Doina Oprea”.