Ciocolata alchimica
Si pentru ca in vara aceasta nu reusim sa mergem in natura atat de mult ca in trecut, in continuare suntem foarte ocupati si legati de oras, sunt foarte fericita ca mi-am gasit o Gradina Secreta exact in inima "Cetatii". Cand ajungi acolo te simti ca si cand ai trecut printr-un portal si ai intrat in cea mai frumoasa, armonioasa si intima gradina. Un patrat perfect, inconjurat de arbori inalti, aranjati dupa toate regulile unei gradini romane. Tuia, brazi, castani, salcami... Racoroasa, plina de fosnetele frunzelor si ciripit de pasarele. Daca stai descult simti muschiul fin si matasos sub talpi si te bucuri din plin de reconectarea cu energiile Geei.
Dupa cateva ore petrecute acolo, citind la umbra copacilor sprijinit de o piatra imensa, perfect rotunda, modelata de timpuri si ape necunoscute, te simti un om complet regenerat, fericit fara motiv, in armonie cu tine si cu ceilalti. Apoi, in drumul de intoarcere spre casa, ai senzatia ca zbori si nu poti sa iti opresti sub nici o forma zambetul de pe fata. Te trezesti alegand alte strazi ca de obicei, mult mai frumoase, minunandu-te ca exista, te intrebi daca nu ai ajuns cumva intr-un oras mediteraneean si uneori ajungi accidental la un concert de orga. Ce impact profund are aceasta reconectare cu natura... multi nici nu banuim asta.
Imi place David Wolfe. Imi place nonconformismul lui, iubirea si grija pe care o are fata de natura, si energia nesecata cu care urmareste sa fie un exemplu viu si incurajator al alimentatie raw vegane. Il urmaresc in multe locuri.
El mi-a deschis curiozitatea pentru un alt fel de experimentare. Desi aleg sa traiesc si sa mananc simplu, acesta fiind un mod care imi este potrivit, a reusit sa ma molipseasca si pe mine cu entuziasmul lui pentru plante si superalimente. Am devenit mult mai atenta la plantele din jur si invat sa le cunosc, introducandu-le treptat in viata noastra.
Prima aplicatie la ceea ce am invatat de la el in ultimul timp este aceasta ciocolata. Ma incanta ideea de a combina aceasta putere a ierburilor si superalimentelor cu ceva placut si agreabil de consumat.
In gradina mea secreta, unde atunci cand merg raman o buna bucata de timp, ea reprezinta un pranz concentrat, savuros si efectul ei nu poate trece neobservat. Ma simt fericita fara motiv, usoara, efervescenta si entuziasta. Pe termen lung probabil ca are si efectele alchimice.
Pe viitor vreau s amai adaug si: goji berries, vanilie, cuisoare englezesti (ienibahar), Pau d'Arco, Rhadiola Rosea.
Ingrediente:
- cacao raw - 6 linguri
- unt de cacao - 500 g
- lucuma - 2 linguri
- maca - 2 linguri
- mesquite - 2 linguri
- ginseng - 1 lingura
- scortisoara - 1 lingura
- ganoderma - 1 lingura
- cat's claw - 1 lingura
- stevie - 1 lingura
- chilli - 1 varf de cutit
- miere de tei - 5 linguri
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
Instructiuni:
Untul se incalzeste in deshidrator, sau in bain-marie, la 40 de grade, pana devine lichid. Pregatim formele de silicon in care o sa turnam ciocolata fluida, le ungem cu putin ulei de migdale si stergem surplusul cu un servet.
Intr-un castron de sticla punem toate ingredientele cu exceptia untului de cacao. Le amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam apoi untul lichid si amestecam pana se omogenizeza totul. Daca e nevoie folosim si robotul cu lama in S. Se toarna in forme si sa da la rece.
Aspectul bicolor a rezultat in urma adaugarii la final, corectand un exces nedorit de chilli, a unei linguri de lucuma, una de mesguite si o lingura miere. Datorita diferentei de temperatura s-au separat. A fost o intamplare fericita in urma careia au rezultat niste fluturi neasteptat de expresivi.