Vacanta la Praga si Budinca raw de ciocolata cu rodie

A venit vacanta, a fost savurata si a trecut, asa cum trec toate lucrurile cand ne situam pe o pozitie de perceptie liniara a timpului. Dar exista un alt fel de abordare a lui, unde trecutul, prezentul si viitorul sunt simultane si in care putem sa alegem in fiecare clipa tot ceea ce dorim ca sa traim. Acolo vacanta noastra la Praga este mereu accesibila.
De ce Praga? Au intrebat multi asta. Pentru ca ne plac locurile care au poezie, unicitate si istorie. Praga ne-a indeplinit toate asteptarile unei vacante reusite. Am intalnit originalitate si creativitate la fiecare pas. Multa muzica si culoare. Am translatat parca intr-un alt timp, iar stilul gotic, preferatul meu, mi-a incantat continuu privirea, mintea si sufletul.
Centrul vechi, unde am locuit si vietuit cateva zile, era parca leaganul tuturor popoarelor. Am auzit limbi din toate colturile lumii si multitudinea de vizitatori parca plutea relaxata pe strazi si prin cladiri, admirand cu incantare totul. Fiecare detaliu era o poezie. Cu totii eram in vacanta. O stare minunata. Am facut multe lucruri frumoase si puteti sa vedeti cateva imagini, care fac cat sute de cuvinte, aici.
Un alt aspect pe care vreau sa vi-l relatez este referitor la cazare. Pentru un raw vegan am gasit, in sfarsit, formula ideala de locuit. Drumul nostru a cuprins trei orase: Viena, Praga si Karlovy Vary. Am intentionat sa ne intoarcem pe un drum care trecea in apropiere de muntii Tatra si sa dam o raita si pe acolo, dar vremea a devenit ploioasa si am renuntat.
Una din revelatii a fost ca este mult mai comod sa calatoresti cu masina decat cu avionul, chiar daca pare mai obositor, pentru ca ai o mai mare libertate de miscare. Deoarece doar Praga si Karlovy Vary erau destinatii fixe, restul traseului a fost facut la improvizatia de moment si in functie de starea vremii. A fost minunat. Am inlocuit Budapesta cu Viena in mersul masinii, am scurtat sederea la Karlovy Vary si am pornit inspre muntii Tatra...
Am rezervat din tara aparatamente. Este cea mai agreabila forma de locuit si niciodata, atata vreme cat o sa am optiunea aceasta, nu am sa mai aleg sa locuiesc intr-un hotel. Confortul este mult mai mare, deoarece ai o mica chicineta la dispozitie si tot felul de accesorii si aparatura, foarte utile intr-o calatorie. Pentru cineva cu regim diferit de viata si mancare este ceva salutar.
Cum prepararea mancarii in stil raw vegan este foarte usoara si de scurta durata, nu am simtit deloc ca am pierdut timp in bucatarie ci, din contra, ca l-am castigat, prin usurinta cu care ne-am putut misca printre obiective turistice si traiul comod de fiecare zi. Ne-am simtit la Praga, din primul moment, ca si acasa. Intre timp am auzit ca sa deschis si un restaurant raw vegan "Secret of raw". Ce mai poate fi adaugat? Nimic, totul este perfect.
Sunt foarte multe de relatat dar am sa las imaginile sa vorbeasca singure.
Acesta budinca a fost facuta la Praga. A fost o improvizatie simpla si delicioasa.
Ingrediente:
- banana - 2 bucati
- rodie - 1 bucata
- ciocolata raw - 200 g
Instructiuni:
Am topit ciocolata (pusa intr-o pungulita) intr-un vas cu apa calda. Am pus apoi ciocolata topita si banana in robotul cu lama in S (am avut cu noi unul de capacitate mica) si le-am amestecat pana au capatat o consistent cremoasa. Am ornat-o cu multe seminte de rodie. Combinatia ciocolatei cu rodia a fost geniala, asocierea gusturilor dulce si acrisor a fost foarte agreabila si racoroasa.