Aperitiv din ciuperci cu spanac
Acesta este cel mai laudat aperitiv pe care l-am facut vreodata. La ultimul Potluck a avut mare trecere si a reprezentat si pentru mine o surpriza, deoarece la prima vedere nu parea sa fie chiar asa de spectaculos.
In sezonul rece eu nu reusesc sa mananc multe legume, forma cea mai agreabila sub care le-am consumat pana acum fiind doar sucurile. Dar in ultimul timp, de cand am prins cateva secrete, pot sa spun ca le mananc cu mult mai multa placere si sub forma de salate sau supe.
Ingrediente:
- rosie - 5 bucati
- spanac - 300 g
- ardei capia - 1 bucata
- ciuperci champignon - 500 g
- Marinata pentru ciuperci
- apa de izvor - 1000 ml
- sare de Himalaya - 1/2 lingurita
- otet de mere - 6 linguri
- condiment Sonnentor -Amestec Gulas a la Loti - 3 linguri
- Herbes de Provence - 1 lingura
- Sos de avocado
- avocado - 3 bucati
- boabe de mustar - 1/2 lingurita
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- miere de albine - 1/2 lingurita
- usturoi - 3 catei
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
- apa de izvor - 3 linguri
Instructiuni:
Ciuperci marinate. Spalam ciupercile cu un burete sub jet de apa. Le taiem feliute subtiri. Preparam marinata si lasam ciupercile 8 ore la marinat.
Salata. Taiem rosile si ardeii cubulete mici. Rulam spanacul in pachetele mici si il taiem fideluta. Adaugam ciupercile stoarse usor de marinata.
Sosul de avocado. Macinam boabele de mustar. Punem in robotul cu lama in S zeama de lamaie, avocado taiat cubulete si adaugam apoi apa si restul ingredientelor, mixand totul foarte bine . Secretul pe care l-am descoperit de curand, care da o savoare deosebita salatelor, este mierea de albine adaugata in sos.