Tort de nuci cu ciocolata si vanilie
Aceast tort a fost o inspiratie de moment pentru Agapele ce tocmai a avut loc.
Trebuie sa recunosc ca pentru acest Potluck, Adrian a fost motorul care a facut ca lucrurile sa prinda si sa fie pline de viata. A stiut, ca un adevarat maestru, sa ma motiveze si mobilizeze exemplar, ca sa fac ca totul sa iasa foarte bine. Uneori un cuvant bine plasat face cat o multime de alte manevre. El si-a spus cuvantul si eu am facut restul. Nu este oare asta un act de magie?Si deoarece el a fost fost incantat de Tiramisu pe care l-am facut de Anul Nou, laudandu-l ori de cate ori a prins ocazia, m-am gandit sa inventez pentru el o varianta solida la acel deliciu. Asa s-a nascut acest tort si a fost cu dedicatie speciala pentru acest fin psiholog, sau mai bine zis...vrajitor.
Ingrediente:
- Blat
- nuci - 500 g
- stafide aurii Jumbo - 300 g
- pastai vanilie - 1 bucata (partea interioara)
- portocale - coaja rasa de la 2 bucati
- ulei raw de palmier - 2 linguri
- Strat de nuci pecan
- nuci pecan - 300 g
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
- pastai vaniliestaie - 1 bucata (partea interioara)
- rom Havana Club - 2 linguri
- portocale - coaja de la 2 bucati
- Strat de ciocolata
- nuci de macadamia - 300 g
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
- pastai vanilie - 1 bucata (partea interioara)
- cacao raw - 5 linguri
- nectar de agave - 4 linguri
- ulei raw de palmier - 5 linguri
- Strat de vanilie
- faina de caju - 500 g
- pastai vanilie - 2 bucati (partea interioara)
- nectar de agave - 8 linguri
- lucuma pulbere - 2 linguri
- sare de Himalaya - 1 varf de cutit
- lamaie - zeama, 3 linguri
- ulei din nuca de cocos - 7 linguri
- apa de izvor - cat este necesar
- Strat de ciocolata rasa
- ciocolata rasa - 200 g
Instructiuni:
1. Blat. Se macina nucile (eu folosesc Oscar Vital Max si pentru aceasta operatiune)
Se faramiteaza stafidele cu putina apa in robotul cu lama in S. Se adauga nucile, vanilia si uleiul de palmier si se amesteca pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam apa daca mai este nevoie.
Se pune compozitia intr-un cerc culinar si se lasa la congelator pana preparam urmatorul start.
2. Strat de nuci pecan. Se pun ingredientele in robot si cu functia puls le mixam usor, avand grija ca nuca sa ramana bucatele mici si sa nu devina faina. Se adauga in start foarte subtire peste blat.
3. Strat de ciocolata. Se macina nucile de macadamia. Se amesteca alaturi de celelalte ingrediente in robotul cu lama in S, pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga apa dupa necesitate. Se toarna peste stratul precedent. Se lasa la rece pana preparam startul de vanilie.
4. Strat de crema de vanilie. Se amesteca totul in robotul cu lama in S pana devine spumos. Se adauga peste ultimul strat si se da la rece cateva minute.
5. Strat de ciocolata rasa. In final presaram ciocolata rasa. Eu am mai ornat si cu o inimioara din cocos ras, daca tot a avut o dedicatie speciala.
Pingback: Raw Vegan Joy – Potluck februarie 2012
Bună. Un magazin unde as putea găsi toate ingredientele? Le am luat pe rand și nu găsesc mai nimic :(. Mulțumesc