Supa crema de legume cu spanac
In ultimul timp, deoarece mananc mai mult fructe, legume si beau sucuri, am preferinte culinare foarte simple. Aceasta supa este ultima mea descoperire culinara pentru masa de pranz. Incredibil de gustoasa, ea are avantajul ca se pot face multe variatiuni pe aceiasi tema, rezultand tot atatea supe delicioase.
Ingrediente:
- rosie - 5 bucati
- spanac - 1 cana
- morcov - 1 bucata
- radacina telina - 1/4 bucata
- patrunjel verde - 1/2 legatura
- ardei capia - 1/2 bucata
- ceapa rosie - 1/2 bucata
- apa de izvor - 1/2 cana
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
- smantana de migdale - 1 lingura
Instructiuni:
Patrunjelul se toaca marunt. Morcovii si telina se rad. Ardeiul, rosiile si ceapa se taie in bucati mici. Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza bine pana rezulta o supa cremoasa. Am folosit o smantana dulce, colectata de pe laptele de migdale care a stat la rece 24 de ore. Daca nu vrem sa mancam grasimi din lactate raw, seminte sau uleiuri putem sa folosim un avocado foarte bine copt.
Daca dorim sa avem o supa "calda" putem sa folosim apa incalzita la 40 de grade.