Sarmale raw
Pentru un incepator in ale bucatariei raw vegan, preparatele care seamana cu mancarea gatita reprezinta inca o tentatie. Deoarece pe aceasta cale schimbarile trebuie facute gradat, astfel incat sa poti tine pasul si sa rezisti la drum lung, aceste sarmale sunt ca un As scos din maneca.
Ne-au placut foarte mult si le-am gasit ingenioase si foarte usor de preparat.
Ingrediente:
- hrisca - 1 castron
- nuca - 1/2 castron
- morcov - 1/4 castron
- ceapa - 1 bucata
- patrunjel verde - 1/2 legatura
- varza murata - 10 frunze
- rosii - 6 rosii
- nucsoara macinata - 1 lingurita
- cimbru uscat macinat - 1/2 lingurita
- ulei extravirgin de masline - 2 linguri
- piper macinat - dupa gust
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
1. Umplutura. Hrisca si nuca se hidrateaza 8 ore. Ceapa, patrunjelul, morcovul si nuca maruntite, impreuna cu condimentele, se amesteca in robotul cu lama in S
Se pune compozitia in foaia de varza si se ruleza in forma de sarmala.
1. Sos de rosii. Se amesteca in robot rosiile, nervurile de la varza pe care le tocam marunt si uleiul facand un sos mai gros.
Se pun sarmalele intr-un castron si se toarna sosul din rosii. Se pastreaza la frigider, 1-2 zile.
In mod paradoxal aceste sarmale au un gust foarte asemanator cu cele gatite. Sunt absolut delicioase. Am reusit si cu astea sa ne uimim musafirii. Deja se prefigureaza noi adepti.