Salata de cruditati cu varza de Bruxelles, ciuperci marinate si smantana de caju
De cand mananc raw vegan am folosit de mai multe ori afirmatia: "Asta este cea mai buna mancare raw de pana acum!". Devine din ce in ce mai dificil sa fac ierarhii in acest domeniu. Pot sa spun insa cu mare precizie, fara sa gresesc deloc, ca asta este printre primele 5 preparate super bune pe care le-am mancat any time.
Am ramas si eu cu gura cascata cand am inceput sa mananc din aceasta salata, eram insa la Potluck, asa ca am inchis-o repejor la loc si mi-am transformat gura intr-un zambet sarmant.
Ingrediente:
- varza de Bruxelles - 20 bucati
- ciuperci champignon - 6 bucati
- morcovi - 2 bucati
- rosii uscate conservate in ulei virgin de masline - 6 linguri
- patrunjel verde - 1 legatura
- smantana de caju - 2 cani
- vlastari de ceapa rosie - 1/2 cana
- Marinata pentru varza
- sos de soia Tamari - 10 linguri
- lamaie - zeama de la 2 bucati
- foi de dafin macinate - 1 lingurita
- piper - 1 lingurita
- apa de izvor - cat sa acopere varza
- Marinata pentru ciuperci
- sos de soya Tamari - 10 linguri
- otet de mere - 3 linguri
- Herbes de Provence - 2 linguri
- piper - 1 lingurita
- apa de izvor - cat sa acopere ciupercile
Instructiuni:
1. Taiem varza in 4 bucati. O lasam in marinata 8-12 ore. In final o strecuram bine de zeama. Taiem ciupercile in felii subtiri. Le lasam in marinata 2-8 ore. Le stoarcem de zeama in pumni, cat putem de bine. Rosiile le maruntim in robotul cu lama in S. Taiem morcovii fasii cu ajutorul unui curatitor de legume.
2. Intr-un bol mare asezam ingredientele in straturi. Eu am facut urmatoarea succesiune: varza de Bruxelles, ciuperci, morcovi, rosii, patrunjel, smantana, vlastari de ceapa.
Impresionant! A fost pe placul tuturor convivilor de la Agapele de sambata.
* Tania, 21 februarie 2012, 10:28
Mhmmmm….Cred ca-i super gustos! O sa fac neaparat cand am ingrediente. Varza de unde o iei? Eu cumpar legumele numai din piata… e in supermarket varza de Bruxelles proaspata?
* Doina Oprea, 21 februarie 2012, 19:34
Varza o am din gradina proprie. Rezista iarna lasata afara.
A fost foarte buna.
* Tania, 21 februarie 2012, 19:54
Aaa ce fain, poate punem si noi anul asta, n-am incercat niciodata 🙂
Pingback: Sunt o carnivoră, dar fără carne. « Simona Mocanu