Rulouri de toamna cu iz oriental
Sambata am avut cel mai interesant Potluck de pana acum. Sunt sigura ca a fost ceva magie la mijloc. Multa lume, peste 40 de persoane, atmosfera foarte frumoasa si mancarea delicioasa. Cred ca, apropo de melodia de la Taxi, am nimerit feng shui-ul potrivit. Dincolo de gluma, faptul ca am plasat toate mesele in centru si noi ne-am asezat cu toti in jurul lor, a facilitat mult comunicarea si am putut sa incingem discutii interesante. Nu va spun mai multe, poate va starnesc curiozitatea si ve vedem alaturi de noi la urmatorul Potluck. Pozele facute cu aceasta ocazie le puteti vizualiza aici.
Pentru aceasta intalnire am profitat de ocazie ca sa pregatesc cateva feluri mai sofisticate. Am mai spus si in alte randuri ca din primavara am mancat foarte simplu si mi-am lasat creativitatea sa se manifeste doar la anumite evenimente.
Aceasta reteta ma incanta foarte tare. Am repetat-o imediat dupa Potluck, ca sa ii savurez cu prisosinta gustul.
Odata cu venirea frigului simt nevoia sa pregatesc mancarea mai complex si probabil ca o sa urmeze o perioada mai activa din acest punct de vedere. Foile de dovleac sunt excelente si deja le folosesc cu entuziasm, pe post de paine, la tot ce se potriveste. Deja m-am gandit la cateva variatiuni pe aceasta tema si o sa fac o postare de sine statatoare pe acest subiect.
Ingrediente:
- Foaie din dovleac placintar
- dovleac placintar - 1/2 bucata
- faina din seminte de in - 1 1/2 cana
- sare de Himalaya - dupa gust
- peperoncini - dupa gust
- Herbes de Provence - 1 lingura
- Marinata pentru ciuperci
- apa de izvor - 1 litru
- sare de Himalaya - 1 lingura
- Amestec Indian de la Sonnnetor (chimion, seminţe de muştar, coriandru, scorţişoară, ghimbir şi bucăţele de lămâie) - 2 linguri
- otet de mere - 5 linguri
- piper macinat - 1/2 lingurita
- Branza din seminte de pin
- seminte de pin - 2 cani
- usturoi - 2 catei
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- sare de Himalaya - dupa gust
- pasta miso - 1 lingurita
- Umplutura
- morcov - 2 bucati
- dovlecel zucchini - 2 bucati
- avocado - 3 bucati
- ardei capia - 6 bucati
- praz - 1 bucata
- ciuperci shiitake uscate - 15 bucati
Instructiuni:
1. Foaie din dovleac placintar. Radem si macinam foarte fin dovleacul. Adaugam faina din seminte de in (obtinuta prin macinarea semintelor intr-o rasnita) si restul ingredientelor. Framantam pana se amesteca totul foarte bine.
Ungem cu putin ulei presat la rece tavitele deshidratorului pe care apoi le stergem foarte bine cu un servet de hartie.
Intindem compozitia pe tavi, in strat cat mai subtire, si taiem fiecare foaie in 4 bucati. Le lasam la uscat, pentru 8 ore, la o temperatura de 40 de grade Celsius. Nu le lasam pana la uscare completa deoarece devin casante. Le desprindem usor de pe tavite. Se pot pastra la rece mai multe zile.
2. Branza din seminte de pin. Hidratam semintele de pin pentru 8 ore. Le macinam in robotul cu lama in S cu restul ingredientelor pana se omogenizeaza.
3. Punem ciupercile la marinat pentru 8 ore. Le scurgem (chiar le stoarcem in pumni), le taiem feliute subtiri si le lasam la uscat in deshidrator, la 40 de grade Celsius, pentru 2 ore.
4. Radem dovleceii (sub forma de spaghetti) cu ajutorul unui feliator de legume orizontal. Ii saram si ii lasam timp de 15 minute sa stea intr-o sita, ca sa se scurga de apa. Punem dovleceii pe un etaj al deshidratorului, ii condimentam cu peperoncini si ii uscam, la 40 de grade Celsius, timp de 2 ore.
5. Radem morcovii pe o razatoare.
6. Taiem avocado in felii subtiri si il stropim rapid cu zeama de lamaie (ca sa nu se oxideze).
7. Taiem ardeii si prazul in forma de bastonase foarte subtiri.
8. Amestecam branza cu ciupercile Shiitake.
9. Umplem foile din dovleac cu morcovul ras, branza cu ciuperci, bastonasele de praz, bastonasele din ardei, bucatile de avocado si dovlecelul picant. Le rulam si le prindem cu o scobitoare plasata oblic.