Prajitura cu migdale si mere

Cu gandul la vremea copilariei, tanjind dupa o prajitura cu mere, am sintetizat, inspirata din retete gasite pe internet, aceasta varianta foarte simpla. Am fost placut surprinsa de gustul foarte asemanator cu cel al prajiturei coapte, insa mult mai bun, intens si savuros. Din nou am remarcat cum lucrurile simple, atunci cand vine vorba de raw vegan, pot sa te uimeasca prin "complexitatea" lor. Probabil explicatia vine din faptul ca pentru acest tip de alimentatie se folosesc ingrediente integrale, in stare naturala, care sunt, prin ele insele, perfecte.
Ingrediente:
- Blat
- mar - 3 bucati
- stafide aurii Jumbo - 150 g
- pulpa de migdale (rezultata de la lapte) - 10 linguri
- scortisoara - 1 lingura
- Strat de mere
- mar - 3 bucati
- scortisoara - 1/2 lingura
Instructiuni:
1. Blat. Stafidele si 3 mere se maruntesc cu ajutorul robotului cu lama in forma de S, dupa care se adauga 8 linguri din pulpa de migdale, 1 lingura de scortisoara si se amesteca totul pana la omogenizarea compozitiei. Se aseaza intr-o forma pentru tort detasabila presandu-se foarte bine.
2. Strat de mere. Se maruntesc si celelelate 3 mere, se adauga 1/2 lingura de scortisoara si daca merele sunt prea zemoase se adauga 2 linguri de pulpa din migdale. Se amesteca bine si se aplica peste blat in strat uniform presand fin cu ajutorul unei linguri.
In final se oreneaza dupa pofta si imaginatie. Eu, in acest caz, am folosit zmeura deshidratata.