Prajitura cu migdale si mere
Cu gandul la vremea copilariei, tanjind dupa o prajitura cu mere, am sintetizat, inspirata din retete gasite pe internet, aceasta varianta foarte simpla. Am fost placut surprinsa de gustul foarte asemanator cu cel al prajiturei coapte, insa mult mai bun, intens si savuros. Din nou am remarcat cum lucrurile simple, atunci cand vine vorba de raw vegan, pot sa te uimeasca prin "complexitatea" lor. Probabil explicatia vine din faptul ca pentru acest tip de alimentatie se folosesc ingrediente integrale, in stare naturala, care sunt, prin ele insele, perfecte.
Ingrediente:
- Blat
- mar - 3 bucati
- stafide aurii Jumbo - 150 g
- pulpa de migdale (rezultata de la lapte) - 10 linguri
- scortisoara - 1 lingura
- Strat de mere
- mar - 3 bucati
- scortisoara - 1/2 lingura
Instructiuni:
1. Blat. Stafidele si 3 mere se maruntesc cu ajutorul robotului cu lama in forma de S, dupa care se adauga 8 linguri din pulpa de migdale, 1 lingura de scortisoara si se amesteca totul pana la omogenizarea compozitiei. Se aseaza intr-o forma pentru tort detasabila presandu-se foarte bine.
2. Strat de mere. Se maruntesc si celelelate 3 mere, se adauga 1/2 lingura de scortisoara si daca merele sunt prea zemoase se adauga 2 linguri de pulpa din migdale. Se amesteca bine si se aplica peste blat in strat uniform presand fin cu ajutorul unei linguri.
In final se oreneaza dupa pofta si imaginatie. Eu, in acest caz, am folosit zmeura deshidratata.
* Anca, 6 decembrie 2011, 20:58
am facut si noi prajitura, foarte buna! “simplu si cu gust”. anca
*Doina Oprea, 7 decembrie 2011, 00:39
Draga Anca,
ma bucur ca cineva s-a prins in “lat” si a avut curiozitatea sa faca prajitura asta. Este geniala! Eu am facut-o, la inceputuri, cam de doua ori pe saptamana. Si maine o avem in program. :))
* Repurasul Verde (Adriana), 14 august 2012, 21:53
Doamna Doina, sunteti o avere la casa omului. Ma bucur sa va cunosc si o sa va dau feed-back la retete! Toate cele bune!
* Doina Oprea, 15 august 2012, 00:30
Multumesc mult de feedback, Adriana. Si eu ma bucur ca au dat iama “iepurasii” la prajitura cu mere, nu au gusturi rele deloc.
Draga Doina, felicitari pentru site si pentru munca/pasiunea ta frumoasa. Esti la “favorite” si ma inspir deseori de aici. Iti multumesc. Bucurie si inspiratie! Cu drag!
Multumesc, mult Nicoleta! Sunt fericita daca pot sa inspir si sa impulsionez oamenii pentru un stil de viata mai sanatos.
Dar si voi faceti ca lucrurile sa aiba sens. Daca nu ar exista persoane receptive si deschise pentru acest tip de informatie ar fi ca si cum as vorbi singura. 🙂 Cu mult drag.
Pingback: Prajitura cu migdale si mere | www.petreusdan.ro