Paine rustica
Pana acum am facut o multime de feluri de paine raw. Asa cum am spus si cu alte ocazii, pentru mine "Painea" ramane un capitol deschis si probabil ca o sa experimentez inca mult si bine pe marginea acestui subiect.
Si pentru ca mi-am dorit o paine cat mai neutra la gust, care sa poata fi mancata cu alte preparate, fara sa le influenteze gustul, am realizat aceasta reteta:
Ingrediente:
- hrisca - 6 cani
- faina integrala orez rosu - 2 cani
- seminte de chia - 1 cana
- nuca braziliana - 1 cana
- faina de migdale - 1/2 cana
- morcov ras - 2 cani
- cartof dulce ras - 1/2 cana
- faina din seminte de in - 1/2 cana
- seminte de in - 1/4 cana
- ulei de floarea soarelui presat la rece - 3 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
Hrisca si nuca braziliana se hidrateaza 8 ore. Semintele de chia se hidrateaza 2 ore. Semintele de in se hidrateaza 30 de minute. Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat cat mai uscat, usor de format. (Mai putem adauga faina de orez daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea la uscat, aproximativ 24 de ore, la 40 de garde C.
* Top Cuisine avec Lavi, 23 ianuarie 2012, 08:29
Arata foarte bine! Si e sanatoasa!!!!!!!
* Cristina Parus, 23 ianuarie 2012, 12:35
Trebuie sa incerc si eu reteta, arata foarte bine si parca imi si inchipui gustul … 🙂
* anisca, 23 ianuarie 2012, 22:30
Ma omori cu retetele de paine ” CHINEZOAICA BATRANA”
* Doina Oprea, 24 ianuarie 2012, 01:05
Va mutumesc mult Lavi, Cristina si Anisca.
* Anonim, 28 ianuarie 2012, 12:46
orez rosu??? de unde si cat costa?? merci
* Doina Oprea, 30 ianuarie 2012, 00:56
Orez rosu am gasit la un moment dat la Carrefour. Am luat atunci o cantitate mai mare. Dar am vazut si la magazinele naturiste. Nu mai stiu pretul.
* Carmen, 29 ianuarie 2012, 11:11
foarte interesanta reteta. tare as vrea s-o incerc, pentru ca in fotografie arata imbietor !
multumesc !
* Doina Oprea, 30 ianuarie 2012, 00:57
Cu drag. Merita incercata.
Pare o reteta cu adevarat ce trebuie incercata cat mai curand! Are toate ingredientele pentru a fi considerata sanatoasa si hranitoare!
Pingback: Raw Vegan Joy – Potluck februarie 2012
Pingback: Cum se face painea rustica | www.petreusdan.ro