Paine din grau si secara

De cand mancam raw vegan am o singura nostalgie: PAINEA. Iubesc gustul de paine.
O vreme am fost 100% raw vegan, dar de cateva saptamani mai mananc si paine integrala. Am incercat cateva retete de paine raw, dar nu pot sa zic ca am fost foarte incantata. Am testat painea eseniana, painea din seminte, iar acum painea din faina de cereale. Aceasta este cea mai aproape de gustul pe care il doresc de la o paine. Nu pot sa zic ca sunt fan absolut, probabil ca inca sunt marcata de gustul painii coapte, dar e o varianta acceptabila pentru moment si am sa las usa deschisa pentru o reteta mai convingatoare.
Adrian zice ca e foarte buna, asa ca...gusturile nu se disputa.
Ingrediente:
- faina integrala de grau - 3 cani
- faina integrala de secara - 1 cana
- tarate de grau - 2 cani
- faina de in - 1/2 cana
- sare de Himalaya - dupa gust
- ulei extravirgin de masline - 5 linguri
- apa de izvor - cat este necesar
Instructiuni:
Am amestecat toate ingredientele intr-un bol, adaugand apa cat sa se formeze un aluat maleabil, nelipicios.
Am intins aluatul intr-o foaie de ~ 1 cm, pe cam l-am decupat cu o forma de taiat circulara, iar bucatile rezultate le-am pus la deshidratat in aparatul de uscat pana au devenit crocante (aproximativ 24 de ore).