Lapte din nuci cu valente terapeutice
Racesc foarte rar in ultimii ani, dar de data aceasta am aflat cu surpriza ca nu e suficient doar sa mananci raw vegan ca sa fi sanatos, ci trebuie sa fi atent la temperaturi extreme si oboseala. Imunitatea poate sa scada vertiginos in aceste conditii.
Dupa ce am stat cateva ore la o temperatura de minus 24 de grade fiind imbracata foarte subtire, eram la schi si am crezut ca o sa ma misc mult mai mult in acea perioada, si dupa cateva nopti nedormite si multa oboseala la activ, am primit din plin raceala altcuiva. Nu-i nimic, o impart cu placere pentru ca e vorba de cineva drag.
Problema cu raw veganismul este ca nu mai ai grija de tine, ai sentimentul ca esti invincibil. Inainte, in conditii similare as fi facut cel putin 5 complicatii, toate terminate cu sufixul "ite" (*ceea ce inseamna inflamatie, diferita de infectie, care implica prezenta bacteriilor), acum doar am racit zdravan, cu febra si toate celea ca la carte.
Toate ar fi in limitele normale, in fond fiecare poate sa isi mai permita luxul unei raceli pasagere, singurul neajuns este ca in cateva zile plecam intr-o excursie la Roma, unde o sa celebram ziua mea de nastere, cadou primit de la dragalasul meu sot.
Ador Italia, este locul in care civilizatia si arta se impletesc admirabil. Acolo fiecare casa din orice satuc are o gradina ca un paradis, aranjata cu mult gust si culoare. Mereu spun ca italienii au arta in sange. Ma entuziasmez de aceasta excursie de cateva luni si acum sunt pusa in fata unei provocari.
Asa ca pun la bataie tot ceea ce cunosc in materie de tratamente naturiste ca sa ma scot la liman.
Ieri am facut acest lapte de care am fost foarte incantata. De doua zile nu pot sa beau decat lichide, in general sucuri, si acest lapte nutritiv a fost o schimbare binevenita
La salute in una tazza!
Ingrediente:
- lapte de nuca - 1 1/2 l
- miere de salcam - 10 linguri
- turmeric - pulbere, 1 lingura
- fructe de acai - pilbere, 1 lingura
- lucuma - pulbere, 1 lingura
- ghimbir - pulbere, 1 lingura
* Tania 21 februarie 2012, 19:53
Foarte interesanta reteta! Ar trebui sa-ti treaca repede cu asa bunatati 🙂 Iti recomand si antibiotice naturale pt asa cazuri, caci au efect foarte rapid: pau d’arco, scoarta de salcie, argint coloidal etc.
Sa ai o calatorie superba!
* Doina Oprea 21 februarie 2012, 21:10
Multumesc, Tania.
* Una 21 februarie 2012, 20:15
Hei, Doina!
Frumoasa postare! Si mai frumos subiect :-))
Si mierea de manuka ajuta. Si ceaiul cu mult ghimbir si muuulta lamaie. Si camu-camu. Si sauna. Si anumite asane yoga (stii tu mai bine :-). Si boleala in pat cu picioarele-n sus.
Love!
Una 🙂
* Doina Oprea21 februarie 2012, 21:18
Buna, Una Culuna. Multumesc de vizita si apreciere.
O sa tin cont si de sfaturile tale, imi place cel mai mult faza cu statul cu picioarele-n sus, desi la durerile din sinusuri pe care le am nu stiu cum o sa fie. Am inceput din seara asta sa iau si ceva remedii homeopatice.
Te imbratisez.
* Raluca 21 februarie 2012, 21:24
Grazie mille e buon viaggio!
* Doina Oprea 23 februarie 2012, 10:47
Gratie, Raluca:) Buona giornata.
* Mia 22 februarie 2012, 16:10
Buna Doina,
Insanatosire grabnica si vacanta placuta!
Eu ultimile raceli care au fost scurte si fara complicatii le-am tratat asa:
1. un borcan cu: ghimbir ras amestecat cu miere si zeama de lamaie – se mananca cu lingurita cat se poate de mult
2. ceai de fenicul, cand fierbe apa adaugam semintele de fenicul, cam 3 linguri la doi litri de apa, lasam la infuzat strecuram si bem.
3. sa iti masezi cu miscari circulare buricele degetelor ajuta la desfundarea sinusurilor.
pupici si sanatate maxima
Mia
* Doina Oprea 23 februarie 2012, 10:45
Multumesc, Mia, sunt deja mai bine, dar este o raceala vajnica. Mai am doua zile la dispozitie sa ma refac. Cred ca o sa reusesc sa calatoresc fara geanta plina de batiste si remedii naturiste 😛 Asa am hotarat! si mintea trebuie sa isi faca treaba.
Te imbratisez si multumesc mult pentru sfaturi.
* Mia 23 februarie 2012, 17:16
Ei Doina draga,
la sfaturi toti suntem buni; pana una alta bucura-te si de raceala vajnica, caci dupa ce trece vei fi ca noua sa te bucuri de vacanta si mai mult.
pupici
*Mihaela 3 aprilie 2012, 10:31
Buna! Am descoperit de curand despre ce vorbiti voi aici si imi place foarte mult. Dar puteti sa imi spuneti de unde si cum procurati toate aceste sa zicem “materii prime” despre care nici nu am auzit pana acum? Va multumesc foarte mult si mai scrieti despre astfel de lucruri minunate.
* Doina Oprea29 iulie 2012, 16:54
Draga Mihaela. Imi cer scuze, abia acum ti-am vazut comentariul. Trebuie clar sa fiu mai vigilenta la acest capitol, pentru ca nu imi place sa las o intrebare fara raspuns.
Eu imi cumpar superalimentele de la Be Organic
http://www.beorganic.ro/categories/Superalimente/
Cu drag.