Lahanosalata…Salata greceasca de varza
Nu stiu cum sunt altii, dar eu, in zilele astea toride, simt nevoia sa mananc lucruri racoroase si usoare.
Aceasta salata mi-a placut foarte mult si este primul lucru pregatit dupa un lung sir de pranzuri compuse din rosii, castraveti si ceapa/usturoi verde. Ma simt de parca as fi facut o cura din ele. Lahanosalata a fost o schimbare binevenita si incantatoare. Am ramas cu sentimentul ca am mai descoperit un fel de mancare minunat, la care am sa ma intorc negresit in zilele calduroase de vara. Si nu numai...
Ingrediente:
- varza alba - 1/3 bucata
- morcov - 2 morcovi
- Dressing
- smantana de caju - 1/2 cana
- ulei extravirgin de masline - 3 linguri
- lamaie - 2 linguri
- patrunjel verde - 1 lingura
- oregano uscat - 1/2 lingura
- sare de Himalaya - dupa gust
- piper negru macinat - dupa gust
Instructiuni:
Se spala varza, se indeparteaza cotorul ei si apoi se taie cat se poate de fin. Se adauga sare si se framanta putin, iar apoi se lasa sa stea impreuna pana cand se inmoaie la consistenta dorita.
Se rad morcovii si se combina cu varza.
Patrunjelul se toaca marunt. Ingredientele pentru dressing se amesteca cu blenderul pana obtinem o compozitie cremoasa.