Hrisca cu ardei si mirodenii
Datorita faptului ca are un gust si o consistenta asemanatoare mancarii gatite, acesta fel de mancare este foarte potrivit pentru un incepator raw vegan. Despre minunatele proprietati ale hriscai puteti sa cititi aici.
Ingrediente:
- hrisca - 1 castron
- seminte de floarea soarelui - 1/4 castron
- ardei capia - 2 bucati
- patrunjel verde - 1 legatura
- ceapa verde - 3 fire
- ulei extravirgin de masline - 2 linguri
- sos de soia Tamari - 1 lingura
- peperoncini - dupa gust
Instructiuni:
Semintele de floarea soarelui si hrisca se hidrateaza 8 ore. Dupa care semintele se macina cu ajutorul robotului cu lama in S (se poate folosi si pulpa rezulatat de la lapte), ardeii capia se taie cubulete foarte mici, ceapa verde si patrunjelul se toaca marunt. Se amesteca semintele cu hrisca, uleiul, sarea si mirodeniile.
* Luciana, 18 mai 2011, 16:09
Sunt o mare admiratoare a ta! … Din mai multe motive si anume: esti creativa, esti consecventa, faci poze excelente, esti convingatoare si … Felicitari!
Cu drag,
Luciana
* Doina Oprea, 19 mai 2011, 00:51
Asta a fost coplesitor!
Multumesc pentru asa un feedback.
* Andreea Deliciibio, 27 martie 2012, 17:07
Eu am cumparat hrisca germinata deshidratata.. Sunt necesare tot 12 ore de hidratare? Felicitari din suflet si din partea mea! Mi-e foarte drag de tine! 🙂
* Doina Oprea, 28 martie 2012, 11:45
Nu trebuie. Eu nu am incercat varianta asta, dar intuitia imi spune ca trebuie hidratata putin timp, pana devine moale si “comestibila”.
Multumesc mult, Andreea. De fapt iti este drag de tine, intotdeauna ne place (sau displace) ceea ce suntem noi de fapt. Oricum iti multumesc. Te imbratisez.
Se pun migdale sau seminte de floarea soarelui?
La ingrediente scrie seminte si in reteta migdale.
Multumiri
Multumesc, Anamaria, de intrebare. Acum am observat sa atunci cand am copiat retetele de pe vechiul blog pe noul site am mai incurcat borcanele. 🙂
Am facut corecturile necesare. Iti doresc pofta buna, este o reteta foarte gustoasa.