Cascaval din nuci de macadamia

Si acesta a fost vedeta serii. Acest "cascaval" poate sa pacaleasca orice gurmand pretentios. Pentru realizarea lui m-am inspirat putin din ultima carte a lui Mimi Kirk, "Live Raw".
Ingrediente:
- nuci de macadamia - 200 g
- apa de izvor - cat este nevoie
- probiotice - 1/4 lingurita
- sare de Himalaya - 1/4 lingurita
- drojdie inactiva - 2 linguri
- boia de ardei dulce - 1/2 lingurita
- turmeric - 1/2 lingurita
- praf de usturoi - 1/4 lingurita
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- Amestec de condimente Voie Buna (Sare de mare, usturoi, flori de trandafir, oregano, busuioc, leurda, rozmarin, cimbru, galbenele si albastrele.) - 1 lingurita
Instructiuni:
Nucile se hidrateaza 8 ore si apoi se fac pasta cu ajutorul robotului cu lama in S. Se adauga probioticele si se lasa sa stea intr-o sita, la temperatura camerei, timp de 12 ore.
Se stoarce bine apa care a mai ramas, printr-un tifon (sau saculet special), dupa care se pune branza la frigider pentru inca 12 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor, ii dam forma dorita si in final ornam cu condiment aromatic pentru salate "Voie Buna.