Bruschete raw
Bruschetele cu rosii, usturoi si oregano sunt unul din aperitivele dupa care ma dau in vant. Am gasit aceasta formula raw care ma satisface deplin in materie de gust, textura si idee de sanatate.
Ingrediente:
- Paine
- faina din seminte de in - 1 cana
- seminte de in - 1/2 cana
- pulpa de migdale (rezultata de la lapte) - 1 cana
- seminte de dovleac - 5 linguri
- ulei de in - 1 lingura
- sare de Himalaya - dupa gust
- apa de izvor - cat este nevoie
- Herbes de Provence - 1 lingura
- Salata de rosii
- rosii cherry - 10 rosii
- usturoi - 2 catei
- ulei extravirgin de masline - 2 linguri
- oregano uscat - 1 lingurita
- cimbru uscat macinat - 1/2 lingurita
- sare de Himalaya - dupa gust
Instructiuni:
1. Paine. Se amesteca toate ingredientele pana la perfecta inglobare. Trebuie sa rezulte o pasta densa, usor de manevrat si care sa nu fie lipicioasa. Se intinde apoi in foi de aproximativ 1 cm. Se taie in forma dorita si se lasa la uscat in deshidrator 24 de ore la o temperatura de 40 grade C. Se pastreaza la frigider lungi perioade de timp.
2. Salata de rosii. Rosiile se taie in cubulete foarte mici, usturoiul se piseaza. Se amesteca usor toate ingredientele.
Feliile de paine raw se acopera cu un start din aceasta salata de rosii.
*anisca, 23 ianuarie 2012, 22:52
In sfarsit o paine pe gustul meu ,adica fara prea multe ingrediente.Multumesc!
Doina Oprea, 24 ianuarie 2012, 01:14
Ingrediente putine, gustul pe masura…
Eu prefer, acum dupa ce am mai acumulat experienta, painea care are in compozitie si morcov, dovlecel, cartof dulce etc. Iar faina de hrisca si orez integral sunt “the best of”. Dar fiecare cu testarile si gusturile proprii.
Aceasta era prima paine pe care am facut-o (3 aprilie 2011). Daca mananci 100% raw, painea devine un subiect de intensa cautare si imensa satisfactie cand o gasesti pe gustul tau.
*Denisa Grigoruta, 6 octombrie 2012, 15:30
daca nu am deshidrator, se poate folosi cuptorul de la aragaz la temperatura scazuta?
* Doina Oprea, 7 octombrie 2012, 13:16
Teoretic da, practic, depinde de cuptor. Dar nu cred ca e o solutie buna pe termen lung. Exista deshidratoare la preturi accesibile si chiar merita investitia. Ezidri are o varianta mica la aproximativ 400 lei.
http://www.ezidri.ro/uscatorfd500.php?p=1
*Denisa Grigoruta, 6 octombrie 2012, 15:31
Si inca o intrebare importanta: de unde se poate cumpara apa de izvor?
*Doina Oprea, 7 octombrie 2012, 13:19
Apa de izvor, de care vorbesc eu in retete, se ia de la un izvor din natura. 🙂