Branza cu busuioc
Aceasta branza este foarte"intensa"si eu recomand a fi mancata pe o paine cu un gust cat mai neutru. Pinul da preparatelor raw o nuanta foarte interesanta, nuanta care mie imi place. M-am inspirat pentru realizarea ei de la Jenny Ross. Mai am de spus doua cuvinte despre ea: "aspra" si satioasa.
Ingrediente:
- seminte de pin - 2 cesti
- busuioc proaspat - 1 ceasca
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- ulei extravirgin de masline - 1 lingura
- usturoi - 2 catei
- rosii uscate - 2 linguri
- sare de Himalaya - dupa gust
* hapi2233, 7 decembrie 2011, 20:23
De unde cumperi semintele de pin?
Nu stiu ce e robotul cu lama S. Blenderul normal merge?Dar un mixer?
Nu-mi place sa murdaresc ditamai blenderul cu cantitati mici iar mancaricile raw le fac din cand in cand numai pentru mine
* Doina Oprea, 7 decembrie 2011, 20:41
Semintele de pin le cumpar de la “Dried Fruits”, au un pret mai rezonabil, 74 de lei 1 kg.
Folosesc Robot de bucătărie CombiMax de la Braun.
http://www.braun.com/ro/household/food-preparation/combimax.html
Daca arunci o privire o sa te lamuresti cum e cu lama in S. Acest robot de la Braun imi place tocmai in ideea ca poti sa faci si cantitati foarte mici, atunci cand ai nevoie, deoarece are 2 marimi de castron, (ambele cu lama in S). Mixerul nu merge deoarece ai nevoie de un “cutit” (aceasta lama in S) care sa taie ingredientele. Robotul se folosete, in general, pentru preparate mai pastoase, iar blenderul pentru preparate mai lichide.
* Mihaela, 8 decembrie 2011, 09:21
Este excelent, am facut si eu reteta ieri. Am pus muguri de pin, pentru ca aveam prin casa- arata ca semintele de floarea soarelui, putin mai mari. Este de-li-cios! Multumesc!
* Doina Oprea, 8 decembrie 2011, 15:20
Ma bucur ca ai avut curaj sa experimentezi. Numai cei curajosi sunt rasplatiti. Cu drag!
cred ca e excelenta, branzica asta. o sa incerc si eu, dar cu busuioc uscat pt ca pe cel proaspat, plantat in vas, l-am chelit de tot, saracul, mai are doar cateva frunzulite. Sper sa iasa la fel de buna. multumesc pt reteta
Cu mare drag. Iese bine si cu busuioc uscat.