Cascaval din nuci de macadamia
Si acesta a fost vedeta serii. Acest "cascaval" poate sa pacaleasca orice gurmand pretentios. Pentru realizarea lui m-am inspirat putin din ultima carte a lui Mimi Kirk, "Live Raw".
Ingrediente:
- nuci de macadamia - 200 g
- apa de izvor - cat este nevoie
- probiotice - 1/4 lingurita
- sare de Himalaya - 1/4 lingurita
- drojdie inactiva - 2 linguri
- boia de ardei dulce - 1/2 lingurita
- turmeric - 1/2 lingurita
- praf de usturoi - 1/4 lingurita
- lamaie - zeama de la 1 bucata
- Amestec de condimente Voie Buna (Sare de mare, usturoi, flori de trandafir, oregano, busuioc, leurda, rozmarin, cimbru, galbenele si albastrele.) - 1 lingurita
Instructiuni:
Nucile se hidrateaza 8 ore si apoi se fac pasta cu ajutorul robotului cu lama in S. Se adauga probioticele si se lasa sa stea intr-o sita, la temperatura camerei, timp de 12 ore.
Se stoarce bine apa care a mai ramas, printr-un tifon (sau saculet special), dupa care se pune branza la frigider pentru inca 12 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor, ii dam forma dorita si in final ornam cu condiment aromatic pentru salate "Voie Buna.
*Ramona, 30 noiembrie 2011, 10:35
Woau cum arata, felicitari
* Doina Oprea, 30 noiembrie 2011, 11:57
Multumesc, Ramona.
* maya, 30 noiembrie 2011, 13:31
ARATA BINE ,AS FI VRUT SA VAD O FELIE CUM ARATA …O SA INCERC SI EU , FELICITARI SI MULTUMESC PT INSPIRATIE.
* Doina Oprea, 3 decembrie 2011, 20:02
Maya, cascavalul s-a topit vazand cu ochii, nu am apucat sa mai fac alte fotografii. Dar pot sa iti spun ca arata identic cu exteriorul. Iar gustul a fost de CASCAVAL!
* Andreea, 3 decembrie 2011, 19:28
Felicitarile mele sincere, esti o profesionista!
* Doina Oprea, 3 decembrie 2011, 20:02
Andreea. Multumesc, Andreea. Dupa ce ai bazele, oricine poate sa fie profesionist in acest domeniu. E simplu, usor, distractiv si gustos.
* Anonim, 15 decembrie 2011, 11:16
Doina, nu stiu daca ai cont de Facebook insa tocmai Mimi Kirk a pus pe pagina ei de FB link spre reteta ta si e foarte mandra si in RO se mananca raw dupa cartea ei
* Doina Oprea, 15 decembrie 2011, 13:03
Multumesc de informatie. Am cont de Facebook si stiu despre asta. In momentul in care am primit cartea ei,
http://youngonrawfood.com/live-raw/
aceasta a fost insotita de o scrisorica, in care Mimi m-a rugat sa postez pe wall-ul ei retetele facute din ea.
Zis si facut. Nu mi-am imaginat ca o sa se faca atata valva si ea o sa se bucure atat de mult. A fost o surpriza foarte placuta si pentru mine.
Imi place foarte mult Mimi Kirk, apreciez naturaletea, simplitatea si entuziasmul cu care face ea lucrurile. La cei 72 de ani pe care ii are, o simt foarte tanara, charismatica si un exemplu excelent pentru altii.
Multumesc foarte mult pentru amabilitaea de a ma pune in tema.
* Ildiko, 22 ianuarie 2012, 14:26
Buna ziua,
As dori sa va intreb te unde ati cumparat cartea Live Raw- de Mimi Kirk.Multumesc, o zi cu zambete sufletesti, Ildiko
* Doina Oprea, 22 ianuarie 2012, 19:22
Buna seara Ildiko,
cartea am comandat-o pe pagina lui Mimi Kirk
http://youngonrawfood.com/live-raw/
* Anonim, 27 ianuarie 2012, 14:35
cat de repede a sosit cartea? ati platit in jur de 35 euro cu tot cu taxe de transport? nu am cont paypal si nu stiu cum sa o comand :). multumesc anticipat
* Doina Oprea, 27 ianuarie 2012, 17:24
A costat 32$ cu transport.Am platit cu cardul. A venit cam in 10 zile.
* Anonim, 2 februarie 2012, 15:30
Multumesc mult pentru informatie !
Citesc cu mare placere blogul D-voastra!
O zi buna 🙂
Bună ziua! Noua față a blogului arată foarte bine. Vă urmăresc de ceva vreme și e inutil să spun câte schimbări în bine vă datorez…O singură întrebare, ce fel de probiotice folosiți? Este o ofertă foarte mare și nu îmi dau seama dacă sunt toate la fel. Sper să nu fie o întrebare prea stupidă…Mulțumesc.
Multumesc mult si ma bucur de schimbari.
Pana acum am folosit Jarro-Dophilus + FOS
http://www.naturashop.ro/jarrodophilus-fos-p-968.html?gclid=CMKZ8Z-Y4bMCFQNd3godDjAAng si
Acidophillus Lactobacillus – Vitaking
http://www.farmaciathea.ro/acidophilus/
Cu drag.
Buna! A doua varianta de probiotice vad ca e sub forma de capsule. Tu cum le folosesti? Le spargi? Cate ar trebui puse? De ex. pentru reteta aceasta ar trebui 1/4 de lingurita, adica cate capsule?
Capsulele se desfac. Folosesc cam 3-5 capsule.
Am incercat si eu. Nu pot spune ca seamana a cascaval, ca e cam moale. 🙂 Mai mult o crema de branza. Poate nu am scurs bine zeama, nu stiu. Tocmai am amestecat cu restul ingredientelor si am pus-o la frigider. Multumesc.
Este foarte important ca branza sa stea pe o sita in cele 8 ore de actiune a probioticelor. Eu pe sita am avut si o panza de damasc. In final, am facut-o saculet si am mai stors ce a mai fost de stors. Mie mi-a iesit chiar foarte consistenta, se vede si din poze. 😉 Next time!
Buna ziua! Ma bucur ca am descoperit site-ul d-voastra. Este o mare incantare pentru mine sa vad atatea retete(atatea bunatati ). Pentru ca sunt mamica unui baietel de 1 an si 8 luni pe care inca il alaptez doresc sa va intreb daca pot sa inlocuiesc cu altceva probioticele? Am inteles ca nu sunt indicate in cazul persoanelor care alapteaza. Multumesc mult!
Multumesc mult de vizita, Ella. Ma bucur ca ai gasit lucruri folositoare, si in acelasi timp incantatoare, in acest loc drag sufletului meu.
Gasesti o reteta preparata cu Rejuverac aici http://rawveganjoy.ro/wordpress/branza-de-caju/.
Va mai deranjez cu o intrebare. Fiul meu nu poate manca legumele, salatele crude pe care le fac eu pentru mine asa ca lui prefer sa-i dau fructe si sucuri de legume. Puteti sa-mi spuneti,va rog, daca este indicat sa combin morcov, sfecla rosie si mar, atunci cand ii prepar sucul. Eu mananc fructele intre mese.Multumesc mult!
Este foarte buna. Este singura combinatie intre fructe si legume pe care o fac si eu la capitolul sucuri. Sfecla rosie sa o folosesti totusi cu masura. Cred ca pentru inceput sucul de morcov cu mar o sa il incante. 🙂
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Diversificarea am inceput-o cu suc de morcov si suc de mar de la 6 luni, pe urma am combinat mar cu morcov si ii place f mult baietelului meu, doar ca mereu m-am intrebat daca este o combinatie potrivita. Stiu ca legumele cu fructele nu se combina si nici chiar fructele intre ele. Dar totusi mai combin banana cu avocado si mar cu para. Chiar daca ieri am intrat prima data pe site-ul tau pot sa spun ca deja il recomand prietenilor si cunoscutilor si vreau sa fac cat mai multe retete.
Pingback: 10 Retete vegane de branza care te vor face sa renunti la lactate!